Google AlphaGo Yapay Zeka Sistemi İle Ke Jie Karşı Karşıya!

Google'ın yapay zeka birimi DeepMind tarafından geliştirilen AlphaGo sistemi, Go oyununun efsane ismi Lee Sedol'u yenmesi ne kadar gelişmiş bir sisteme sahip olduğunun göstergesi olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak bugünlerde yeni bir sistem Google'ın AlphaGo sistemine karşı rakip olmaya hazırlanıyor.

Google AlphaGo Yapay Zeka Sistemi İle Ke Jie Karşı Karşıya!
Google AlphaGo Yapay Zeka Sistemi İle Ke Jie Karşı Karşıya! Ahmet Faik YILMAZ

Arama motoru devi Google'ın 2014 yılında bünyesine kattığı DeepMind yapay zeka ekibi tarafından Go oyununa özel olarak geliştirdiği AlphaGo sistemi, bu oyunun efsane isimlerinde Lee Sedol'u yenerek kendisini bir nevi ispatlamıştı. Ayrıca bu sistemin başarısından sonra yapay zeka ekibinin insanlardan çok daha hızlı ve iyi düşünebilen sistemler oluşturulabileceğinin önünü de iyiden iyiye açmıştı.

Geçtiğimiz yıl Lee Sedol'u yenen AlphaGo sistemine nihayet uzun bir sessizlik ardından yeni bir rakip çıkabildi. Google'ın AlphaGo sistemi ile Çin'de 19 yaşında bir Go oyuncusu olan ve şimdilerde bu oyunu dünya üzerinde en iyi oynayan kişi olarak bilinen Ke Jie karşılaşacak.

Ke Jie 10 Yıldır Profesyonel Go Oynuyor

10 yaşından itibaren profesyonel olarak Go oyununu oynadığı belirtilen Ke Jie, daha önce AlphaGo'nun yendiği Lee Sedol'u de rahatlıkla yenmeyi başarmıştı.

Mayıs ayı içinde Çin'in Wuzhen şehrinde düzenlenmesi beklenen Go etkinliğinde AlphaGo sistemi ile Ke Jie karşı karşıya gelecek ve karşılaşmada toplamda üç maç yapılacak.

alphago ke jie

yapay zeka go oyunu ke jie alphago
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor