Google Asistan Uygulaması iOS Cihazlar İçin Yayınlanacak

Son olarak Microsoft Windows Store için iTunes ve Linux ortam dosyalarına onay vereceğini duyurmuştu. Bu çoklu platform desteğinin kısa sürede bu kadar yaygınlaşacağı ise düşünülemezdi. Android Police tarafından servis edilen haberde Google Asistan yakında iOS için uyumlu olarak sunulacak denildi.

Google Asistan Uygulaması iOS Cihazlar İçin Yayınlanacak
Google Asistan Uygulaması iOS Cihazlar İçin Yayınlanacak Ahmet Faik YILMAZ

AppStore üzerinden bağımsız uygulama olarak yapılacak sunumla Google Apple kullanıcılarına Asistanını sunacak. Artık birçok Android kullanıcısı Google Asistan ile oldukça kolay bir kullanıma ulaştı. Fakat halen daha Siri ile rakip olması mümkün görünmüyor. Çünkü dil desteği ve işlevsellik bakımından tecrübeyle doğru orantılı olan bir kalite farklı var. 

Henüz bu konu hakkında Google resmi bir açıklama yapmadı. Bir önceki I/O geliştirici konferansında tanıtılan Google Asistan iOS cihazlarla nasıl entegre çalışacak şimdiden merak ediliyor. Bunun resmi duyurusunun ise yine 2017 yılında önümüzdeki hafta yapılacak I/O Geliştirici konferansında beklendiğini belirtelim.

Hali hazırda Apple cephesinden de bu konuyla alakalı bir açıklama gelmedi. Fakat bu durumda Apple Siri ile mücadele edeceğine ihtimal vermeyeceğinden kayıtsız kalabilir. Birçok iPhone kullanıcısı iOS işletim sistemiyle tam uyumlu olarak kullanılan Siri'den vazgeçmeyecektir.

Bilhassa Amerika'nın yalnızca bazı bölgelerinde aktif hale geçen Google Asistan için iOS kullanıcıları zayıf bir ihtimal olarak görünüyor. Ancak şunun üzerinde durmakta fayda var. Siri ilk çıktığında yine çok kısıtlı bir bölgede, kısıtlı bir dil desteğiyle sunulmuştu. Google Asistan Android kullanıcılarına da iOS kullanıcılarına da kısa sürede daha etkin bir hizmet vermeye başlayabilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor