Google, Emoji ve Twitter!

Bu sözcükler yan yana kullanıldığında ilk bakışta pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir

Google, Emoji ve Twitter!
Google, Emoji ve Twitter! Ahmet Faik YILMAZ

Bu sözcükler yan yana kullanıldığında ilk bakışta pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir. Ama tabii öyle değil. Google’nın yeni özelliğinde karşımıza çıkan 3 önemli sözcük Google, Emoji ve Twitter.

Google’ın yeni özelliğiyle birlikte Twitter üzerinden Emoji ile arama yapılabiliyor. Peki nasıl? İlk akla gelen Twitter arama motoruyla Google’ın ortak bir çalışma başlattığı olabilir fakat bu özellik öyle çalışmıyor.

Twitter kullanarak bir Google araması yapmanın yolu Tweet atmaktan geçiyor. Nasıl mı?

Aramak istediğiniz şeyi bir Emoji kullanarak Google’ın Twitter hesabına mention atıyorsunuz ve ardından Google size cevaben attığı Tweet ile arama sonucunu size göndermiş oluyor.

Alışılmışın dışında bir özellik olarak tanımlayabileceğimiz bu özellik biraz karmaşık gelse de Twitter’ı çok kullanan kullanıcılar için önemli ve rahatlatıcı olabilir.

Söz konusu arama hakkında bir örnek vermek gerekirse; Twitter’da bir hamburger Emojisi kullanarak Google’ye mention atıyorsunuz, Google ise sizin yemek yemek istediğinizi algılayıp Twitter’daki konum bilgilerinizden size en yakın restoranların bilgilerini içeren bir Tweet ile listeyi size gönderiyor.

Bu servisi kullanmak yerine Google Haritalar servisinden arama yapmayı tercih eden kullanıcılar olacaktır tabii ama Google’ın bu servisi zamanla geliştireceğini de unutmamak lazım. Gelişmeler neticesinde Google Twitter üzerinden ne gibi hizmetler sunmaya başlar bilinmez ama Google, tabiri caizse “aradığınız her şeyi her platformda biz buluruz” diyor.

emoji google twitter
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor