Google Play’de Güvenlik Açığı: Sahte Instagram Uygulamalarına Dikkat!

Google Play üzerinde yer alan instagram'a ilişkin zararlı uygulamalar kullanıcıların güvenliğini tehdit ediyor!

Google Play’de Güvenlik Açığı: Sahte Instagram Uygulamalarına Dikkat!
Google Play’de Güvenlik Açığı: Sahte Instagram Uygulamalarına Dikkat! Ahmet Faik YILMAZ

Instagram kullanıcıları tehlikede! ESET tarafından teknoloji kamuoyuna duyurulan Google Play Store’daki zararlı uygulamalar nedeniyle hesabınız tehlikede olabilir!

Android tabanlı uygulamalarda güvenlik açığı sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Google Play Store üzerinde yayınlanan yüzlerce zararlı uygulama, kullanıcılar açısından güvenlik riski barındırıyor. Google’ın bu tarz tehlikelerle ilgili kullanıcıların güvenliği açısından daha etkili olması gerekiyor.

ESET tarafından fark edilen ve internet kullanıcılarına bildirilen Google Play Store üzerinde yer alan bir kısım uygulama, instagram kullananlar için risk barındırıyor. Instagram takipçisi arttırma, instagram beğeni hilesi isminde Türkçe ya da İngilizce olabilen zararlı uygulamalar kullanıcıları sahte bir Instagram giriş sayfasına yönlendiriyor. Kullanıcı bilgilerinizi girip giriş için onayladığınız takdirde bilgileriniz üçüncü kişilerin eline geçiyor. Kullanıcıları instagram’ın giriş sayfasıyla neredeyse aynı görünümde bir giriş sayfasına yönlendiren zararlı uygulamalar nedeniyle dünya çapında binlerce instagram kullanıcılarının hesapları çalınıyor. ESET tarafından yapılan bu çalışma sayesinde kullanıcılar, Google Play üzerinde yer alan bu zararlı uygulamalarla ilgili bilinçlendirilerek zararlı uygulamaların kurbanı olmaları engelleniyor.

Google, son yıllarda bu tarz uygulamalara karşı birtakım önlemler almış durumda. Google Play Store üzerinde her uygulamanın yayınlanmasına olanak tanınmasa da kullanıcılar bu tarz olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Google, Facebook, Twitter, Instagram ya da diğer arama motoru/sosyal medya sitelerinin kullanıcıların güvenliğini sağlayabilmek için alabileceği önlemler her şeye rağmen sınırlı. Bu nedenle kullanıcıların kişisel güvenliklerini sağlayabilmek açısından daha bilinçli bir internet kullanımına sahip olmaları gerekiyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor