Google Tıbbi Kayıtlarınızı Kaldırmanıza Olanak Sunuyor

Google arama moturunun arama boyutlarının sınırı nerede ise tamamen sonsuz.

Google Tıbbi Kayıtlarınızı Kaldırmanıza Olanak Sunuyor
Google Tıbbi Kayıtlarınızı Kaldırmanıza Olanak Sunuyor

Google arama moturunun arama boyutlarının sınırı nerede ise tamamen sonsuz. Tanımamakta olduğunuz bir kişinin ev adreslerine ulaşmanıza bile çok iyi bir şekilde yardımcı olabilen bu şirket, politikası içerisinden kişisel sağlık bilgilerini tamamen çıkartmış olduğunu duyurdu. Artık tıbbi durumdaki geçmişinizin Google üzerinde bulunmamasını çok kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Aralık ayı içerisinde yaşanmış olan talihsiz bir olay sonrasında bu şekilde bir değişikliğe gidilmiş olduğu düşünülmekte. Hint asıllı bir  tane patoloji laboratuvarının yanlışlık ile 43.000 tane hastasına ait HIV testi'nin sonuçlarını Google üzerine yüklemesi ile birlikte, internet devi de bu yüklenen bilgileri dizinine eklemiş oldu. Bunun gibi aksiliklerin önüne geçebilmek için olsa gerek ki, sosyal güvenlik ile ilgili numaraları, imzaların fotoğrafları, kredi kartları ve de  banka hesapları benzerindeki kişisel finansal verilerden hemen sonra, sağlık bilgilerinizi de hafıza içerisinde tutmak amacı ile izninizi istiyor olacak.

Öte yandan, tıbbi kayıtlarınızın  birer kopyalarını bir Google araması aracılığı ile bulmuşsanız, Google şirketinden bu sayfaları hemen kaldırmasını da isteyebilirsiniz. Şirket ayrıca, kişisel durumdaki bilgilere ek bir şekilde, çocuklara ait cinsel istismarların resimlerini, çıplak ya da cinsel açıdan çok açık imgeleri de talebiniz üstüne veri tabanından silmekte. Niçin '‘kaldırılabilir politikası’'nın tamamen kısıtlı durumda olduğunu, ''Dünya kadar bilgiyi düzenlemek ve de evrensel bir şekilde erişilebilir kılmak’' prensibi ile açıklamış olan internet devi, bu neden ile doğum tarihleri ile birlikte adreslerini veyahut telefon numaralarını 
 da arama sonuçlarından hiç bir şekilde kaldırmıyor.

google arama tıbbi kayıtlar
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor