Google Yeni Veri Merkezi Kuruyor

Dünya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni bir veri merkezi kuruyor.

Google Yeni Veri Merkezi Kuruyor
Google Yeni Veri Merkezi Kuruyor

BBC’nin haberine göre, Google Londra’da bulut bilişim sektöründe kullanılmak üzere veri merkezi kurma kararı aldı.

Veri merkezinin kurulması için ne kadarlık bir yatırım yapılacağı belirtilmezken, Brüksel’de hali hazırda kullanılmakta olan veri merkezinden sonra Dünya’nın en büyük ikinci veri merkezi olacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca sadece Londra’da değil Hollanda, Almanya ve Finlandiya’da yine bulut bilişim için kullanılmak üzere veri merkezleri kurulacağı aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. ABD Merkezli araştırma şirketi olan Gartner’in verilerine göre Google, Amazon ve Microsoft’un ardından Dünya’nın en büyük üçüncü veri sağlayıcı şirketi olduğu da belirtiliyor.

Google şirketinin üst düzey yönetici pozisyonunda bulunan Sundar Pichai, geçtiğimiz Kasım ayında şirketlerinin Londra’da yeni bir yönetim merkezi kuracağını açıklamıştı. Kurulacak olan bu yönetim merkezinin ise 1 Milyon Sterlin’lik bir yatırım ile hayata geçirileceğini de açıklayan Pichai, 3 bin kişilik bir istihdam sağlanacağını belirtmişti.

Yeni kurulacak olan yönetim merkezi için, Londra’nın Kings Cross semtinde 60 bin 376 metre karelik kullanım alanına sahip olacak bir gökdelen inşa edilmesi planlanıyor. Yönetim merkezi için inşa edilecek gökdelenin ise Londra’nın simge yapılarından biri olan ve 376 metre uzunluğundaki The Shard isimli gökdelenden daha uzun bir yapının inşa edileceği düşünülüyor.

google google veri merkezi microsoft amazon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor