Güçlendirilmiş İnsana 2 El Projesi

Güçlendirilmiş bir insan kavramını daha öncesinde hiç duymuş muydunuz? Bilim kurgu benzerinde gözüküyor olsa bile güçlendirmiş insan geliştirilmesine yönelik çok önemli projelere imza atılmakta. Bunlardan bir tanesi ise 2 el projesi.

Güçlendirilmiş İnsana 2 El Projesi
Güçlendirilmiş İnsana 2 El Projesi

Güçlendirilmiş bir insan kavramını daha öncesinde hiç duymuş muydunuz? Bilim kurgu benzerinde gözüküyor olsa bile güçlendirmiş insan geliştirilmesine yönelik  çok önemli projelere imza atılmakta. Bunlardan bir tanesi ise 2 el projesi.

Güçlendirmiş  bir insan kavramını fantastik bir biçimde uygulamayı isteyen Youbionic ismine sahip bir firma, ekstra ellerin eklenmesini sağlamakta bulunan bir projeyi geliştirdiğini açıkladı.  ''Çift el'' şeklinde isimlendirilmiş olan projeyle geliştirilmiş durumdaki 3B baskıya sahip ellerden her ele 2 adet entegre edilip, toplamda 4 ele sahip bir insan modeli sunmakta. Giyilebilir modeldeki tasarımı, bir tane çıkışı çoklama özelliği bulunan çoklu bir adaptör kullanmakta.

Yapay durumdaki uzuvların her bir tanesinin kavrama hareketi kullanıcının parmakları ile tetiklenmekte. Gerçek bir elin yarısını kapatabilmek, yapay durumdaki ellerin tamamının kapanmasını sağlamakta. Üstelik kullanıcı her 2 tane elin hareketini bağımsız bir biçimde kontrol edebilmekte.

Arduino ile birlikte geliştirilmiş olan çift elin, kavrama işlemini tam olarak nasıl yapmakta olduğu ise tanıtım videolarında çok fazla belirgin  durumda değil. Bir  tane çift elin satış fiyatı da 2.100 dolar tutarında belirlenmiş. Yani 4 tane ele sahip olmak amacı ile ödenmesi gerekli olan miktar 4.200 dolar tutarında. 

güçlendirilmiş insan çift el youbionic
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor