Honda Şirketi Robot Teknolojileri Konusunda Hız Kesmemekte

Honda şirketi robot teknolojileri ile ilgili hızla ilerlemesini sürdürüyor Asimo ismine sahip robotu kadar karizmatik olmasa bile, ondan çok daha kullanışlı bir durumdam olabilecek yeni bir tane daha 2 ayaklı robot geliştirildiği açıklandı. E2-DR adına sahip olan robot ile beraber Honda robot teknolojisi konusunda iddiasını devam ettiriyor olacak.

Honda Şirketi Robot Teknolojileri Konusunda Hız Kesmemekte
Honda Şirketi Robot Teknolojileri Konusunda Hız Kesmemekte

Honda şirketi robot teknolojileri ile ilgili hızla ilerlemesini sürdürüyor Asimo ismine sahip robotu kadar karizmatik olmasa bile, ondan çok daha kullanışlı  bir durumdam olabilecek yeni bir tane daha 2 ayaklı robot geliştirildiği açıklandı. E2-DR adına sahip olan robot ile  beraber Honda robot teknolojisi konusunda iddiasını devam ettiriyor olacak.

Esnek durumdaki eklemleri bulunan bu robot, su geçirmez bir özelliğe de sahip. Felaket bölgeleri içerisinde insanlara yardımcı olabilmek amacı ile geliştirilmiş olan E2-DR adına sahip olan robot, 2 km/saatlik bir hızla yürüyebilmekte. Merdivenleri çıkabilme, enkazı detaylıca tarayabilme konusunda özellikleri de yer alan bu robot, yüksek sıcaklıklar altında ve aydınlatmanın bulunmadığı ortamlarda da görev yapabilmekte. El bölümünde gömülü bir şekilde yer alan derinlik algılaması kameraları ile birlikte bir dizi sensör ise, zorlu durumdaki ortamlara basit bir şekilde uyum sağlayabilmesine yardımcı olmakta.

E2-DR isimli robot öte yandan, ihtiyaca bakarak türlü yetenekler eklenmesini sağlayabilecek kablosuz teknolojiler ile birlikte çalışacak biçimde tasarlanmış. Objeleri tutmanın yanı sıra, farklı hareket özellikleri kazanabilme gibi değişik eklentiler ile çalışabilmekte.

Yaklaşık  olarak 85 kg ağırlığına sahip olan bu robotun en kalın kısmının yaklaşık  olarak 25 cm olarak üretilmesi zorlu bölgeler içerisinde basit bir şekilde hareket etmesini sağlamakta.

E2-DR isimli robotun karmaşık senaryolar içerisinde görev alabilmesi amacı ile 1000 Wh’lik bir batarya 
 da entegre edilmiş. Bataryasının sayesinde bu robot, 1.5 saate kadarlık bir süre boyunca kesintisiz bir şekilde çalışabilmekte. Şu an içerisinde prototip aşamasında bulunan bu robotun yakın  bir gelecekte ticarileşmesi ve de zorlu görevler içinde kullanılması hedeflenmekte.

honda asimo e2-dr
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor