Honda'nın Fabrikası WannaCry Virüsünden Dolayı Kapandı

Honda, geçmiş olduğumuz aylarda bütün dünyayı etkisi altına WannaCry isimli virüsünün yapılmış olan tetkiklerin sonrasında Japonya ile birlikte Kuzey Amerika ve de Avrupa başta olmak üzre pek çok bölgede yer alan bilgisayar ağlarının virüsten etkilenmiş bulunduğunu belirtti.

Honda'nın Fabrikası WannaCry Virüsünden Dolayı Kapandı
Honda'nın Fabrikası WannaCry Virüsünden Dolayı Kapandı

Honda, geçmiş olduğumuz aylarda bütün dünyayı etkisi altına WannaCry isimli virüsünün yapılmış olan tetkiklerin sonrasında Japonya ile birlikte Kuzey Amerika ve de Avrupa  başta olmak üzre pek çok bölgede yer alan bilgisayar ağlarının virüsten etkilenmiş bulunduğunu belirtti. Gerçekleştirilen çeşitli araştırmalar sonrasında Japonya'da yer alan Sayama fabrikasında gerçekleştirilen üretim bir günlük geçici bir şekilde durduruldu.

Küresel etkide alanını çoğaltmış olan siber saldırılar 12 Mayıs 2017 tarihi içerisinde bütün dünyayı WannaCry ile bir defa daha vurdu. Solucan (Worm) şeklindeki taktikleri ile birlikte fidye yazılım modelinin bir arada kullanılmış olduğu bu saldırıdan çok kısa süre içinde dünyanın bir çok bölgesindeki değişik iş alanlarında yüz binlerce sayıdaki kişisel ve  de kurumsal sistem çok büyük bir oranda etkilendi. 

Fidye yazılımları ilk önce İngiliz hastanelerinin sistemleri içerisine sızmış ve  de mayıs ayında 150 taneden çok ülkeyi ve 300.000 taneden çok bilgisayarı etkisi altına almıştı. Virüsün arkasında ise Uzak Doğu ülkelerinin bulunduğu söylentisi yayılmasına karşın kaynağı net bir şekilde bulunamamıştı.

Honda şirketi ise yapmış olduğu kontroller kapsamında şirketin ağ altyapısının geçtiğimiz ay bütün dünyada yer alan bilgisayar ağlarını vurmuş bulunan siber saldırılardan etkilendiğini açıkladı.

Honda, yapmış olduğu tetkiklerin sonrasında Tokyo'nun kuzeybatı bölgesinde yer alan ve günlük en az 1.000  tane Otomobil üretebilen Sayama fabrikası içerisindeki faaliyetlerini askıya aldı. Fabrika içerisinde genel bir şekilde Accord sedan ile birlikte Odyssey Minivan ve de çok maksatlı kompakt Step Wagon modelleri üretilmekte idi. 

Sayama dışında kalan diğer fabrikaların üretimi ile alakalı bir sorun olmadığı açıklanırken, kısa bir süre sonra Sayama'nın işleyişi ise eski durumuna getirildi. 

 

 

honda wannacry worm
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor