HTC'nin Yeni Amiral Gemisi HTC U11 Tanıtıldı!

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin yeni amiral gemi modeli olan HTC U11 sonunda tanıtıldı. İşte HTC'nin yeni akıllı telefonu ve çok daha fazlası.

HTC'nin Yeni Amiral Gemisi HTC U11 Tanıtıldı!
HTC'nin Yeni Amiral Gemisi HTC U11 Tanıtıldı!

Son zamanlarda daha kaliteli akıllı telefonlar üretmek adına daha az akıllı telefon modelini kullanıcılarına sunan HTC'nin merakla beklenen yeni amiral gemisi HTC U11 sonunda HTC tarafından tanıtıldı. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11 görünüşe göre 2017 senesine damga vuracak gibi duruyor.

2017 senesi kullanıcıların akıllı telefonlarını seçme anlamında zorluk çektiği bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde artık akıllı telefon üreticileri benzer özelliklere sahip olsa dahi farklı tasarıma sahip akıllı telefonlarla kullanıcıların dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Bu anlamda HTC'nin merakla beklenen yeni amiral gemisi HTC U11 tanıtıldı. Rakipleri olan LG G6, Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinin yanında güçlü bir modelle karşısına çıkan HTC'nin yeni amiral gemisi gerek tasarımı gerekse özellikleriyle ses getiren bir modelle karşımıza çıkıyor.

153.9 x 75.9 x 7.9 mm boyutlarına sahip olan HTC U 11 modeli 169 gram ağırlığına sahip. HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11'in kasası cam ve metal bir tasarımdan oluştuğu için 169 gram ağırlığına sahip olması oldukça mümkün görülüyor. HTC'nin etkileyici tasarıma sahip olan HTC U11 modeli siyah, gümüş, mavi ve beyaz renk ile satışa çıkacak ve IP67 yani suya ve toza dayanıklı bir tasarımla geliyor.

htc-u-11

HTC U11'in teknik detaylarına bakıldığında ise 5.5 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü ( 1440 x 2560) bir ekranla geliyor.  HTC'nin bu yeni amiral gemisi 534 ppi'lık bir piksel yoğunluğuna sahip ve S-LCD 5 panelle geliyor. HTC U11'in ekran kasa oranı ise yüzde 71.34 olarak karşımıza çıkıyor.

htc-u-11

Kamerası ile dikkat çeken HTC U11'in kamerasının DxOMark değerlendirmesinden tam puan olan 90 puan aldığını ve zirveye oturduğunu görüyoruz. Başarılı değerlendirmelerle kullanıcıların kamera tercih etme konusunda başvurduğu önemli kaynaklardan birisi olan DxOMark'a göre akıllı telefon alanında en iyi kamera HTC U11'de bulunuyor. HTC'nin U11 modelinden önce en iyi kamera ise Google'ın ilk akıllı telefonu sayılabilecek olan Google Pixel'in olduğunu ve ve Google Pixel'in de 89 puan aldığını görüyoruz.

HTC'nin uzun yıllardır kullandığı Ultrapixel teknolojisinin kullandığı HTC U11 modelinde 12 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera bulunuyor. Bu kameranın diyafram aralığı ise f/1.7 olarak belirlenmiş. U11'in kamerasında bir başka önemli detay ise 5 eksenli OIS yani Optik İmaj Sabitleyici ile gelmesi. 5 eksenli OIS ile birlikle el titremesi ve diğer sorunlar en aza indirgenmiş oluyor. 4K video kaydına da izin veren HTC U11'in kamerası 1080 piksel'de 120 FPS'lik video kaydına izin veriyor. HTC' nin yeni amiral gemisinin ön kamerası ise 16 megapiksel çözünürlüğe sahip.

htc-u-11

Qualcomm'un şimdiye kadar en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 835 işlemciden güç alan HTC U11'in grafik işlem birimi ise Adreno 540 olarak karşımıza çıkıyor. 4 GB RAM ile desteklenen HTC U11'de 64 GB dahili depolama alnıyla geliyor. Yekpare kasa bir tasarımı olan HTC U11'de ayrıca 3.000 mAh kapasitesinden bir batarya bulunuyor.

HTC'nin yeni amiral gemisi önemli özelliklere sahip olsa da HTC'nin yeni amiral gemisinin en önemli özelliği "squeeze" adı verilen Edge Sense özelliği. HTC'nin yeni amiral gemisinde kullandığı bu özellik tıpkı Apple'ın iPhone 6S modellerinde kullanılmaya başlanan 3D Touch özelliği gibi baskıyı hissediyor ve kullanıcılara ek seçenekler sunuyor.

htc-u-11

Kısa bir süre sonra satışa sunulacak olan HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11'de tıpkı Apple'ın iPhone 7 modelinde olduğu gibi 3.5 mm'lik kulaklık girişi bulunmuyor. 649 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketinden satışa çıkacak olan HTC'nin yeni amiral gemisinin ne zaman ülkemizde satışa çıkacağı ve fiyat etiketinin ne olacağı ise bilinmiyor. 

htc htc u11 android edge sense ultrapixel
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor