Huawei, P10 Modeli İle Apple ve Samsung'a Gözdağı Veriyor

Huawei Türkiye'de henüz yeni yeni yer edinmeye başlamasına karşılık Uzak doğu pazarının lideri. Avrupa ve Amerika'ya açılmasıyla birlikte yeni nesil cihazlarıyla satış rekorları kırmaya aday olduğunu gösterdi.

Huawei, P10 Modeli İle Apple ve Samsung'a Gözdağı Veriyor
Huawei, P10 Modeli İle Apple ve Samsung'a Gözdağı Veriyor Ahmet Faik YILMAZ

Temel anlamda bakıldığında tüm dünyada Apple ve Samsung ilk segment olarak düşünülebilir. Hemen ardından ise ikincil markaları sıralayabiliriz. Örneğin LG, Huawei, Sony ve diğer üreticiler bu sıralamada ikilinin ardından sıralanıyor.

Huawei P10 satış rakamları ile 2016-17 sürecinde ne kadar aktif bir satış rakamına ulaştığını bizlerle paylaştı. Kamuoyu açıklamasında yalnızca Huawei P10 ve Huawei P10 Plus baz alınırken amiral gemisi toplamda 12 milyonu geçen bir satış rakamına ulaştı.

Bu durumda Apple cephesine yetişmesi zor olsa dahi Samsung ile arayı bir hayli kapadığını görme fırsatı yakaladık. Tabi burada Mate serisi ve P10 öncesi P9 modelinin başarısını göz ardı etmemek gerekiyor. Kamera açısından dünyanın en iyi lens üreticilerinden olan Leica ile iş birliği yapan Huawei çift kameranın en iddialı alternatiflerinden oldu.

Üstelik Kirin tarafından üretilen güncel işlemcileri EMUI ara yüzüyle performans noktasında tutabiliyor. Aynı zamanda Android desteğinin diğer markalara kıyasla biraz daha hızlı dağıtıldığını söylemeliyiz. Doğal olarak Huawei nasıl bir marka algısını Türkiye'de en kısa sürede atlatan markalardan birisi haline geldi. Burada sponsorluklardan ziyade ürün kalitesi ve sunduğu şık modellerin etkisi olduğunu söylemek istiyoruz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor