Huawei P10 Modelinin Kamerası iPhone 7 Modelini Geride Bıraktı

Çin piyasasının en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Huawei, son çıkardığı amiral gemisi olan P10 modelinde kullandığı kamera yapılan testlerde birçok büyük firmanın amiral gemisini geride bıraktı.

Huawei P10 Modelinin Kamerası iPhone 7 Modelini Geride Bıraktı
Huawei P10 Modelinin Kamerası iPhone 7 Modelini Geride Bıraktı Ahmet Faik YILMAZ

Akıllı telefonlarda kullanılan teknolojiler günden güne yenilenip amiral gemileri arasında yaşanan rekabette farklılıkları oluşturmakta. Özellikle bu ürünlerde kullanıcıların en çok ilgilendiği özelliğin performansın yanında kamera özellikleri olduğunu söylemek mümkün.

Leica imzalı kamera sistemiyle birlikte son dönemde akıllı telefon modellerini geliştiren Huawei, P10 modeli ile bu alanda oldukça iddialı konuma gelmeyi başardı. Öyle ki Huawei P10, akıllı telefonların kameralarına göre yapılan testlerde Apple'ın amiral gemisi dahil birçok modeli geride bırakmayı başardı.

20 megapixel çözünürlük f/2.2 diyafram aralığıyla Huawei P10 modelinde kendisine yer bulan kamera bağımsız bir kamera ve lens değerlendirme platformu olan Dxomark tarafından 87 puan alarak bu alanda üçüncü sıraya yerleşmeyi başardı. Değerlendirme sonrasında en yüksek puanı 89 puanla Google'ın Pixel modeli alırken ikinciliği 88 puanla Samsung'un halihazırda amiral gemisi konumundaki modeli Galaxy S7 modeli oldu.

Apple'ın amiral gemisi iPhone 7 modeli ise 86 puan alarak Huawei P10 modelinin kamera açısından gerisinde kaldı. Değerlendirmeye iPhone 7 Plus modeli alınmamış.

Son dönemde oldukça kaliteli cihazlara imza atan Huawei, kamera açısından oldukça tatminkar bir ürün olarak P10 modelini kullanıcılarına sunmuş. Alternatif olarak değerlendirilebilecek  bir cihaz olduğunu ayrıca belirtelim.

huawei huawei p10 huawei p10 kamerası kamera testi en iyi kamera hangi modelde
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor