İç turizme 10 günlük müjde! "Turizm nefes alacak"

Bakanlar Kurulu sonrasında Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığına yönelik açıklamalar, turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu haberin sezon kapanmadan önce turizmcilere güzel bir sürpriz olduğunu belirten Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, kıyı bölgelerinde yaklaşık 500 bini bulan iç pazar hareketliliği beklediklerini kaydetti.

İç turizme 10 günlük müjde!
İç turizme 10 günlük müjde!

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı, tatilin ne zaman başlayıp biteceği merak konusuydu. Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalar yapan yetkililer, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını açıkladı. Şimdi gözler turizmin bu uzun tatilden nasıl bir fayda sağlayacağı…

“Özellikle kıyı şeridinde ki otellerde ciddi yoğunluk bekliyoruz”

Bayram tatilinin 10 güne çıkmasının bir turizmci olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, “Özellikle iç turizmde bu haber bayram havası yarattı. Aynı zamanda okul sezonu başlamadan önce ki son uzun tatil olmasından kaynaklı da pazarın ciddi bir hareketlilik yaşayacağına inanıyoruz. Özellikle kıyı şeridinde yer alan otellerde ciddi yoğunluk bekliyoruz. Sezon bitimi öncesi bu doluluk özellikle otelcileri çok memnun edecektir” dedi. Ege ve Akdeniz bölgesinin bu yoğunluktan fazlaca nasibini alacağını söyleyen Çizmeci, vatandaşların yurt dışı turlarına yoğun olarak ilgili olduğunu ve Avrupa başta olmak üzere uçak bileti alma konusunda tatilcilerin hızlı davranması gerektiğinin altını çizdi. Muhafazakar otellerin de Eylül ortasına yani okullar başlayana kadar çok ciddi oranda misafir ağırladığını söyleyen Çizmeci, Bir çok muhafazakar otel özellikle hafta sonları tamamen dolu gözüküyor. Tatilin de 10 gün olması sebebiyle muhafazakar otellerin de tamamen dolacağını tahmin ediyoruz. Vizyon olarak bu noktada ne yapıyoruz dersek; Türkiye’deki 45 muhafazakar konsepte sahip hotel ve villa ile çalışarakmuhafazakarotelim.com web sitesiyle 2014 yılından beri bu alanda hizmet veriyor, misafirlerimizin tatillerini huzurlu bir şekilde geçirmelerine eşlik ediyoruz. ” diye açıkladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor