Instagram Facebook İlişkisi

Tabi ki beğeninin artması için beğenip beğenmeyecek bir kitleniz olması gerekiyor. Öncelikle beğeni artırmanın yolu olarak takipçi sayınızı artırmanız gerekiyor. Takipçi sayınız ne kadar organik ve hesabınızla ilgili bir kitle olursa paylaşımlarınız da bir o kadar beğeni alması söz konusudur. Takipçi sayınızı artırdığınız taktirde beğeni sayınızın da artması konusunda başarılı olmanız muhtemeldir.

Instagram Facebook İlişkisi
Instagram Facebook İlişkisi Tugrul Demir

Instagram Beğeni Nasıl Artırılır?

Instagram beğeni artırmanın önemi çok fazla gözüküyor. Öncelikle Instagram'da ister satıcı ister kullanıcı isterseniz fenomen olmak için beğeni sayıları oldukça önemlidir. Beğenilerin hesabınızın direkt olarak etkileşimine etkisi olduğundan beğeni sayıları hesabınızın geleceği içinde büyük önem taşıyor.

 

Beğeni artırmanın başında gelen şeylerden biri olan hashtag büyük önem taşır. En basit bir şekilde örnek gerekirse paylaşım yaptığınız fotoğraf veya video hashtag kullanımınıza göre daha başarılı olduğunu görüyorsunuz. Tabi ki uygulama en fazla otuz hashtag hakkı veriyor. Tüm hakkınızı doğru ve etkili kelimelerle doldurduğunuz zaman hashtag yararını görmeniz büyük ihtimaldir.

Etiketin Önemi

Etiket kullanmanız neredeyse şart. Etiketten kastımız yine hashtag. Etiketler paylaşılan tüm video fotoğrafların bir kategori halinde olmasını sağlar. Sizde yaptığınız paylaşımın içeriğine uygun etiketler kullandığında kategori sıralamasında üst sıralara çıkmanızı hızlandırıyor. Fotoğraf veya videolarınızda kullandığınız etkili etiketler sizi diğer kullanıcıların önüne çıkarmaya başlar ve bu sayede gösterimle birlikte beğeni sayınızda artış gösterebilir.

İçerik Kalitesi

Paylaştığınız fotoğraf ve videoların etiket bölümü her ne kadar büyük önem taşısa da asıl gözden kaçan kısım içerik kalitesidir. İçerik kaliteniz ne kadar iyi ve dikkat çekici olur ise o kadar beğenilme olasılığınız artar. İçerik kalitenizin çözünürlüğü yüksek olmalıdır. Yüksek çözünürlükteki fotoğraflar bakıp geçilen fotoğraflara nazaran üzerinde incelemeye değer fotoğraflar haline gelir.

Bu sayede beğenilme oranınız da artış gösterebilir. Eğer içeriğiniz bir video ise video ortamınız oldukça önem taşır. Video ortamınızda ki ses kirliliği videonuzu başlatan kullanıcının videonuz da kalma süresini olumsuz etkileyecektir. Video ses kalitesinin yanı sıra arka plan ve ışık büyük önem taşır. Göz alıcı ve görkemli bir ortam yaratmanız video izleyicisi için merak uyandırıcı bir etkendir. Unutmayın gösterimi ne kadar artırırsanız dönüşümünüz de bir o kadar yüksek olur.

İçerik Açıklaması

Paylaşımınız kalitesi bakılmaya değer bir hale getirdiniz. Etiket kısmında da oldukça popüler etiketler kullanarak etkileşim gücünüzü artırdınız. Şimdi yapmanız gereken ise dikkat çekici ve içeriğe farklı bir bakış açısı getirmeye yönelik açıklama yazmak. İçerik açıklaması fotoğraf ise fotoğrafı anlamlı kılan bir açıklama ile gösterim sonrası dönüşümü artırabilirsiniz. Açıklama yazarken açıklamanın okuyan kullanıcıyı sıkmaması ve akıcı bir açıklama olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra çok uzun açıklamalarda kullanıcıyı hiç okumadan geçmesine itiyor. Bu neden anlamlı ufak ve akıcı bir açıklama paylaşımın beğenisini artırmaya yönelik güzel bir yol oluyor.

Hikaye Bölümü

Paylaşımı yaptınız ve artık paylaşımın takipçilerin ana sayfasına düşüp gönderiye etkileşim sağlamasını bekliyorsunuz. Fakat bu bekleyiş sizi elinizdeki bir gücü daha kullanmanızdan mahrum ediyor. Paylaşımı yaptınız ve takipçi sayınıza oranla düşük bir etkileşim aldınız. Bunu biraz olsun engellemek, pozitife çevirmek adına paylaşımı hikaye bölümüne eklemeniz gönderiye daha fazla erişim sağlayacaktır. Çünkü takipçiler sadece sizi takip etmiyor. Buda demek oluyor ki sizin paylaşımından önceki takip ettiği kişilerin paylaşımlarında zaman geçiriyor ve sizin gönderiyi göremeden o günü kapatıyor. Bunun biraz olsun önüne geçmek adına hikaye bölümüne atarak erişimle beraber beğeniyi de artırmanız daha kolay oluyor.

Keşfet Bölümü

Ne kadar gösterim sağlarsanız o oranla dönüşüm yani beğeni kazanırsınız. Instagram keşfet bölümü size bu konuda yardımca opsiyondur. Peki, bu Instagram keşfet bölümüne nasıl çıkılıyor sorusunun cevabı ise hızlı etkileşim demektir. Hızlı etkileşim demek fotoğraf veya videonuzu paylaştığınız an aldığınız beğeni ve yorum sayısıdır. Paylaştığınızda yaklaşık ilk bir saat sizin keşfet bölümüne çıkmanızı sağlıyor. Bu saat diliminde ne kadar çok beğeni ve yorum alırsanız keşfet bölümüne çıkma olasılığınız bir o kadar artıyor. Keşfet bölümüne çıkmayı başarmak demek daha fazla gösterim demek ve buda daha çok beğeniyi ardında getirecektir.

Beğeniyi artırmanın tek yolu daha fazla gösterim demektir. Instagram Facebook ilişkisi size bu konuda destek olabilir. Eğer kullandığınız bir Facebook hesabınız ve o hesapta takipçi sayınızın yüksek ve size beğeni getirebilecek bir kitle olduğunu düşünüyorsanız Instagram Facebook hesabıyla bağlamanız sizin için faydalı olabilir.

Facebook hesabınızı bağladıktan sonra o hesaptaki kullanıcılar sizin Instagram hesabınıza da erişme şansı doğacak. Bu erişimi fark eden Facebook takipçileriniz sizi Instagram'dan da takip etmek istiyor olabilir. Bu sayede paylaşıma da erişim sağlar ve zaten halihazırda sizi önceden farklı mecradan takip ettiği için o gönderinizde beğeni alması yüksek ihtimaldir.

. Verdiği hizmette beğeni artırmanız da yardımcı olacak hizmetleri de bulunuyor. Yukarıdaki adımları doğru bir şekilde yaptığınızda beğeni sayınızın arttığını muhtemelen görüyorsunuz. Bunun dışında ek beğeni yardımı istiyorsanız bu hizmet sizin işinizi görebilir. Son olarak beğeni kazanmanın en önemli kuralı kalite ve sürekliliktir siz bunu koruduğunuz müddetçe beğeni sayınız artması mümkündür.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor