İnstagram Hikayelerini Gizlice Nasıl İzleyebilirsiniz?

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Üstelik günden güne gelişen sosyal medya uygulamaları da hayatlarımızı başkalarıyla paylaşmamıza vesile oldu. Birçoğumuzun telefonunda çok fazla sayıda sosyal medya uygulamaları var. Fakat yapılan araştırmalar ve gözlemlere göre bu uygulamalar arasında insanların en çok tercih ettiği uygulama İnstagram oldu. Her geçen gün gelen güncellemeler ile uygulama daha kusursuz hale gelmeye devam ediyor.

İnstagram Hikayelerini Gizlice Nasıl İzleyebilirsiniz?
İnstagram Hikayelerini Gizlice Nasıl İzleyebilirsiniz? Tugrul Demir

 

En Çok Kullanılan Uygulama Instagram

Günümüz teknolojisinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından bir olan İnstagram’da gizli bir şekilde hikaye izleme yöntemi en çok merak edilen konular arasında. Teknoloji dünyasının gelişmesi ile her geçen gün kullanıcılarına daha farklı özellikler sunuyor. Ayrıca bilindiği gibi İnstagram’ın en çok kullanılan özelliği hikayeler bölümüdür.

Kullanıcılar bu özellik ile günlük hayatlarından bazı anları veya beğendikleri ve başkalarının da görmek istedikleri içerikleri kendi hikayelerinde paylaşıyor. Paylaşılmış olan bu hikayeler kullanıcının profili gizli ise sadece takip ettikleri tarafından görüntülenebiliyor. Eğer profilleri açık ise takip eden etmeyen herkes tarafından görüntülenebiliyor.

Instagram’ın Hikaye Özelliği

Ayrıca paylaşılan bu hikayeler ayarlar kısmının verdiği özgürlük ile hikayenizi görmesini istemediğin kişilere karşı kapatılabiliyor. İnstagram hikayelerinin yine en beğenilen özelliği de budur. Kısacası kullanıcılar artık İnstagram profillerinde fotoğraf video paylaşmak yerine daha çok İnstagram hikayelerinde bu özelliği kullanıyorlar. Yani artık hikaye özelliği daha ön plana çıkmış durumda. Bunun sebebi herkese göre farlılık gösterebiliyor fakat genel olarak aslında İnstagram kullanıcıları kendisini takip edenleri ve profillerini ziyaret edenleri merak ediyor. Sosyal medya dili ile ifade edecek olursak kullanıcılar profillerini stalklayanları merak ediyor. İşte bu yüzden de İnstagram’ın hikaye özelliği çok fazla kullanılıyor. Böylece kullanıcılar kendi profillerini en çok kimin ziyaret ettiğini görebiliyorlar.

Bu yüzden de bazı İnstagram kullanıcıları merak edilen bu İnstagram hikayelerine gizli bir şekilde bakma ihtiyacında bulunuyorlar.

Instagram Hikayelerine Gizli Olarak Bakılabilir mi?

Instagram kullanıcıları tarafından en çok merak edilen soru Instagram Hikayelerine Gizli Olarak Bakılabilir mi? Sorusu oluyor. Instagram hikayelerine gizli olarak bakmanın bir yolu tabi ki var. Fakat bu özellik Instagram’ın kullanıcılarına sağlamış olduğu bir özellik değil. Yani bu özelliğin kullanılabilmesi için bazı 3. Taraf uygulamalar veya bazı internet sitelerinin sağlamış olduğu yazılımlardan faydalanmanız gerekiyor.

Mobil cihazlarınız için Google Play Store veya Apple Store mağazalarında bu imkanı sunan birçok uygulama mevcut. Bu uygulamaların çoğu bu özelliği kullanıcılarına sunuyor. Kullanıcılar da uygulamaların sağlamış olduğu bu imkanlarla Instagram’da görüntülemek istedikleri profilin hikayelerini görebiliyorlar. Üstelik gerçekleştirilen bu işlem uygulamalar sayesinde gizli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Yani Instagram hikayesini izlediğiniz kişi sizin onu izlediğinizi fark edemiyor.

Bu Uygulamalara Güvenmek Mümkün mü?

Fakat bu uygulamaların tamamına güvenmek doğru olmaz. Bu tarz uygulamalar çok fazla tercih edildiği için zararlı yazılımlara sahip olabiliyorlar. Yani siz farkına bile varmadan Instagram hesabınızı ele geçirebilirler. Bununla birlikte hesabınızdan hoşunuza gitmeyecek paylaşımlar yapmaları da muhtemeldir.

Ancak bu sebeple bu tarz uygulamalara ön yargılı yaklaşmanıza da gerek yok. İçlerinde mutlaka işe yarar ve güvenilir uygulamalar da bulunmaktadır. Bu tarz uygulamalar da güvenilir olanı bulmak konusunda aceleci davranmayın ve mağaza üzerinden uygulama hakkında yorumlara bakın ve indirilme sayısını inceleyin. Bu inceleme işlemini telefonunuza indireceğiniz her uygulama için yapmak size fayda sağlayacaktır. Bu şekilde önlem almak güvenliğiniz açısından oldukça önemlidir.

Bu İşlem Uygulama Olmadan Nasıl Yapılır?

Birçok kişi programların güvenliği konusunda tereddüt ettiği için bu işlemi programsız olarak halletmek ister. Tabi ki böyle bir seçenek de mevcut.

Bunu için çeşitli siteler bulunmaktadır;

  • Öncelikle tercihinize göre bir siteye girin.
  • İlgili sayfaya ulaştığınız da bir arama butonu göreceksiniz.
  • Daha sonra o kısma incelemek istediğiniz adresin tam halini yazın.
  • Yazdıktan sonra gönder tuşuna basın.
  • Böylece karşınıza o profilin gönderileri sıralanacaktır.
  • En alta indiğinizde de hikayeleri görebileceksiniz.

Tabi gönderilerin ve hikayelerin gösterildiği kısım siteden siteye farklılık gösterebilir.

Peki, Sitelerin Güvenliğine Güvenmek Mümkün mü?

Sitelerin uygulamalara göre daha güvenliği olduğu bilinir. Çünkü sitelerde genellikle kendi Instagram adresinizi sisteme bağlamazsınız. Direk aramak istediğiniz profilin ismini yazarsınız. Bu sebeple kendi hesabınız açısından bir sorun teşkil etmemektedir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor