Instagram İki Adımlı Doğrulama Sistemine Geçti!

Sosyal medyanın parlayan yıldızı Instagram artık önemli bir gelir kapısı haline geldi. Bununla birlikte artan hack saldırılarının ardından Instagram iki adımlı doğrulama sistemine geçtiğini açıkladı!

Instagram İki Adımlı Doğrulama Sistemine Geçti!
Instagram İki Adımlı Doğrulama Sistemine Geçti!

Artık sosyal medya uygulamaları pek çok kişi için gelir kapısı olmaya başladı. Durum bu olunca hacker'lar kullanıcıların sosyal medya hesaplarını çalmaya başladılar. Sosyal medya uygulamaları arasında her an daha fazla büyüyen Instagram, kullanıcıların hayatında çok önemli bir yer tutmasına rağmen anlık dikkatsizliklerle hesap kayıplarına neden olabiliyor.

Artık pek çok site kullanıcıların hesaplarının güvenliği için pek çok yol sunuyor. Bu yollardan birisi olan iki adımlı doğrulama sistemi kullanıcıların hesaplarının hacker'ların ellerine geçmesine engel oluyor. Kullanıcıların hesaplarının şifreleri bilinse dahi hesaplar iki adımlı doğrulama sistemiyle güvende oluyor.

Popüler sosyal medya devi Instagram artan hack olaylarının ardından iki adımlı doğrulama sistemine geçtiğini duyurdu. Kullanıcılar Instragram'ın iki adımlı doğrulama sistemini kullanmaları için cep telefonlarını kullanmaları gerekiyor. İşte Instagram'da hesapları en güvenli hale getiren iki adımlı doğrulama sisteminin nasıl aktif hale getirileceğinin açıklaması.

Instagram'ın çok kısa bir süre önce sunmaya başladığı iki adımlı doğrulama sistemini aktif hale getirmek isteyen kullanıcılar ilk olarak Instagram hesaplarını açıyorlar ve bunun ardından profilleri üzerinden ayarlar sekmesini tıklıyorlar. Sonrasında hesap bölümüne giriş yapan kullanıcılar altta yer alan "İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması" seçeneğine dokunarak bu güvenlik yöntemini aktif hale getiriyorlar. Kullanıcıların hesaplarında önceden eklenmiş bir telefon numarası varsa o numaraya bir kod gönderiliyor. Eğer ki telefon numarasını eklemeyen kullanıcılar varsa telefon numaralarının eklenmesi isteniyor.

Telefon numarasını ekleyen kullanıcılar telefonlarına gelen kodu ilgili ekrana giriyorlar ve iki adımlı doğrulamayı aktif hale getiriyorlar. Kullanıcılar iki adımlı doğrulamayı aktif hale getirdikten sonra Instagram kullanıcılara 5 adet yedek kod veriyor. Kullanıcılar bu kodları telefonları yanlarında olmasa dahi hesaplarına erişmek için kullanıyorlar.

instagram-iki-adimli-dogrulama

Son olarak kullanıcıların birden fazla Instagram hesapları varsa kullanıcıların iki adımlı doğrulama için hesap sayısı kadar yeni telefon numarasına ihtiyaçları oluyor. Yani bir Instagram hesabı sadece bir numarayla eşleşiyor. Instagram kullanıcıların hesaplarının güvenliği için bir an önce iki adımlı doğrulamayı aktif hale getirmelerini bu sayede hesaplarını daha güvenli hale getirebileceklerini açıkladı. 

instagram hack iki adımlı doğrulama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor