Instagram İşletme Hesabınızı Nasıl Ön Plana Çıkarabilirsiniz?

Sosyal medya kullanımının yayılması ile günümüzde birçok işletme ve üreticilerin sosyal medya hesapları üzerinden satış ve reklam yapması üzerine, birçok kullanıcı tarafından işletme hesabı açma fikri doğdu. İşletme hesabı üzerinden ürün ve hizmetlerini sergilemek isteyen kişiler ise işletme hesaplarının herkes tarafından görülmesini istiyor.

Instagram İşletme Hesabınızı Nasıl Ön Plana Çıkarabilirsiniz?
Instagram İşletme Hesabınızı Nasıl Ön Plana Çıkarabilirsiniz? Tugrul Demir

 

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Instagram işletme hesabı, sıradan Instagram kullanıcılarının aksine daha farklı bir arayüz ve işletme geliştirme odaklı birçok avantaj ile Instagram'ı kullanmaktadırlar. Instagram şirketinin hizmet ve ürün sunumu yapmak isteyen kullanıcıları için geliştirdiği İşletme Hesabı; ürün veya hizmet sunumu, reklamı, paylaşımı ve diğer kullanıcılar tarafından görülmesi hedefli çalışmaktadır. Günümüzde birçok işletme sahibinin tercih ettiği Instagram İşletme Hesabı sayesinde daha fazla kullanıcıya ulaşarak ürün veya hizmetlerinin reklamlarını sosyal medya üzerinden yapma şansını yakalıyorlar.

Instagram İşletme Hesabı'nı Öne Çıkarma Nasıl Yapılır?

Instagram üzerinden daha fazla kullanıcıya erişerek takipçi sayısını arttırmak ve dolayısı ile pazarlanan ürün veya hizmetin alıcı sayısını arttırmak hedefi ile işlemekte olan İşletme Hesabı sistemi için birçok reklam yöntemi vardır.

Bu reklam türlerinden bazıları;

  • Sponsorlu reklam vermek,
  • Sosyal medya fenomenleri ile ortaklaşa çalışmak,
  • Kampanya paylaşımlarını ücretlendirmek, gibi birçok yöntem ile Instagram İşletme Hesabı reklamı yapılabilmektedir.

İşletme Hesabı reklamları için Instagram tarafından belirlenen bir fiyatlandırma bulunurken, bu fiyatlandırmayı resmi site üzerinden inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Instagram'da Sponsorlu Reklam Vermek

Sosyal medya hesapları üzerinden işletmesini büyüterek sunduğu ürün veya hizmete daha fazla alıcı bulmak isteyen işyeri sahipleri için Instagram tarafından özel olarak hizmete sunulan Instagram reklamları, şirketin resmi hesabı üzerinde bulunuyor. Gönderi, hikaye gibi farklı paylaşımlarınızı daha fazla kullanıcıya ulaştırarak görüntülenme sayısını arttırmak hedeflenen reklamların başarı ile sonuçlandığı birçok kez görülmüştür.

Bölgesel reklam / Genel reklam seçeneği ile ister bölgeniz çevresinde bulunan kişilerin görmesini istediğiniz paylaşımlarınıza reklam yapabilirken, ulusal çapta tanınırlık isteyen işletmeler için genel reklam politikası uygulanmaktadır. Instagram tarafından gönderinin görünürlüğünü %90 arttırdığı söylenen reklamlar, Instagram üzerinden resmi olarak yapılabilmektedir.

İçerik Üreticiler ile Birlikte Çalışmak

Birçok işletme sahibi tarafından reklam konusu için tercih edilen yöntemlerden biri olan ''İçerik üreticiler ile birlikte reklam yapmak.'' yöntemi, başarı ile sonuçlanan tanınırlık politikaları arasında bulunmaktadır.

Instagram üzerinden aktif bir şekilde paylaşım yapan ve yüksek takipçi sayılarına ulaşan birçok sayfa, ünlü, sosyal medya fenomeni gibi Instagram hesaplarında, ücret karşılığı gönderi veya hikaye paylaşımı yaptırtarak sunmak istediğiniz ürün veya hizmetin bilinirliğini arttırabilirsiniz.

Her gün birçok sayfada karşılaştığımız reklamların birçoğunu iş yeri sahipleri bireysel olarak verdiğinden, ücret karşılığı bu reklamların paylaşımı yapılmaktadır. Yüksek takipçili hesaplarda paylaşılan gönderilerin daha fazla kullanıcıya ulaşarak görünürlüğünün artması hedeflenen yöntem, her gün birçok işletme sahibi tarafından uygulanarak başarı ile sonuçlanmaktadır.

Çekiliş ve Kampanya Düzenlemek

Bilinirliğini arttırmak ve sunulan ürün veya hizmete daha fazla alıcı çekmek isteyen birçok kişi tarafından en sık olarak tercih edilen reklam yöntemleri arasında bulunan çekiliş, kampanya düzenlemek; kişinin kendi sayfası üzerinden düzenlediği ve yüksek bir ödül sonuçlu çekilişler düzenlemesi şeklinde gerçekleşir.

Bu çekilişin şartları konusunda kişilerden yapmasını istediğiniz görevleri belirterek; sayfayı takip etmek, gönderiyi beğenmek, arkadaşlarını etiketlemek gibi görevlerin yapılması sonucu, görevleri gerçekleştirenler içerisinden belirlenen sayıda kişiye çekiliş ödülünü dağıtabilirsiniz.

Bu sayede sayfanızı çekiliş aracılığı ile takip eden, görüntüleyen her kişi sayesinde Instagram İşletme Hesabı'nızın bilinirliği artarken, daha fazla kullanıcıya daha fazla çekiliş veya kampanya ile ürünlerinizin sunumunu ve reklamını yapabilirsiniz.

Reklamlarda Müşteriyi Kullanmak

Instagram İşletme Hesabı'nızın bilinirliğini arttırmak için verdiğiniz reklam veya kampanyalarda kullandığınız görseller de, en az reklam stratejisi kadar önemlidir. Instagram'a, sosyal medya fenomenine, yüksek takipçili bir sayfaya verdiğiniz reklam görsellerinde ve fotoğraf arşivlerinde müşterilerinizin fotoğraflarını veya isimlerini kullanmak, yaptığınız reklamların daha etkili olmasını sağlamaktadır.

Müşteriye verilen değer öne çıkarken, birçok kullanıcı tarafından dikkat çekmesi sebebi ile Instagram İşletme Hesabı birçok görüntülenme ve takipçiye ulaşabilir. Aynı zamanda görüntüsü veya isimi geçen kullanıcı için de hoş bir durum yaratacağından müşterileriniz ile aranızdaki bağı bu sayede yakalayabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor