Instagram Kullanıcıları Rahatsız Eden Hassas İçerikleri Engelleyecek

Popüler sosyal medya ve fotoğraf paylaşım sitesi Instagram, aldığı kararla birlikte artık hassas ve +18 diye tabir edilen içerikleri sistem üzerinden engelleyecek.

Instagram Kullanıcıları Rahatsız Eden Hassas İçerikleri Engelleyecek
Instagram Kullanıcıları Rahatsız Eden Hassas İçerikleri Engelleyecek Ahmet Faik YILMAZ

Instagram servisinin uzunca süredir üzerinde çalıştığı kullanıcıları rahatsız eden içeriklerin ayrımı ve bu içeriklerin engellenebilmesi özelliği nihayet uygulamaya geliyor.

Yeni özelliği ile birlikte artık Instagram +18 veya hassas içeriklere bünyesinde yer vermeyecek. Bu durumun nasıl önüne geçileceği bir süredir merak edilirken sosyal medya devi kullanıcıyı rahatsız eden içeriği öncelikle tespit edecek ve sonrasında bulanıklaştırılmış hale getirerek gizlemiş olacak.

Daha önceden de buna benzer bir uygulama yapan Instagram, bu tür içerikleri ya sansürlüyor ya da tamamen sisteminden kaldırıyordu. Uygulamanın yeni özelliği ile artık bu tür içerikler sistem üzerinde otomatik olarak bulanıklaştırılacaklar.

Tabii bu sistem için de herhangi bir içerik moderasyona uğradıktan sonra işlem görecek. Örnek olarak bir kullanıcı rahatsız olduğu içeriği şikayet ederse sistem bu içeriği direkt olarak moderasyon ekibine gönderecek ve inceleme sonrası içeriğin uygunsuz olduğuna kanaat getirilirse bulanıklaştırma işlemi uygulanacak.

Gizlenen hassas içerikleri kullanıcılar kendi istekleri doğrultusunda görebilecekler. Paylaşılıp şikayet sonrası işlem görmüş hassas içerikleri yine de görmek isteyen kullanıcılar, kendilerine gelecek uyarı sonrası  "fotoğrafı gör" seçeneğini kullanarak içeriğe ulaşabilecekler.

instagram hassas içerikler instagram resim şikayet sosyal medya
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor