Instagram Müşteri Çekme Nasıl Yapılır?

Dijital kurumsal kimliğiniz olan web siteniz ve sosyal medya hesaplarınızdan gerçekleştireceğiniz tüm satışlar için daha iyi bir oran yakalamanız mümkün olacak. Sosyal medya platformlarının milyonlarca kullanıcıya sahip olması her geçen gün daha fazla müşteri çekme taktiği geliştirme ihtiyacı doğuruyor. Aynı ürünlerden rakiplerinize fark yaratmak, müşterinin dikkatini çekmek ve daha fazla satış yapmak adına yapmanız gereken bazı stratejiler vardır. Bunların en önemlisi teknolojiyle aranızın iyi olmasıdır.

Instagram Müşteri Çekme Nasıl Yapılır?
Instagram Müşteri Çekme Nasıl Yapılır? Tugrul Demir

 

 Peki, Instagram müşteri çekme nasıl yapılır?

Instagram Üzerinden Müşteri Çekmek İçin Ne Yapılır?

Instagram günümüzde dünya genelinde kullanılan, Türkiye'de hatırı sayılır bir müşteri kitlesi sunan sosyal ağdır. İçeriği, güncellemeleri, en yeni özellikleri ile Instagram kullanmanız için çok sebebiniz olacak. Instagram'ı işiniz için yararlı kılabilir, dilediğiniz müşteri kitlesini sayfanıza çekebilirsiniz.

Instagram hesabınızı aktif hale getirmek için;

  • Takipçi sayınızı artırmanız
  • Diğer sosyal medya hesaplarınızdan yönlendirme yapmanız
  • Web sitenize Instagram linkini, uygulamasını ya da butonunu koymanız
  • Beğeni ve yorumları artırmanız
  • Hikayenizde güncel çekilişler ya da tanırımlar paylaşmalı
  • Kampanya ve indirimlerle dikkat çekmeli
  • Anahtar kelimelerle doğru kelimeler belirlemeli
  • Rakip sayfaların takipçilerine ulaşmalı
  • Hedef kitlenizi, Keşfet özelliği üzerinden çekebilmeli
  • Instagram sponsor reklam almalı
  • Takipçi, beğeni, izlenme ya da yorum satın almalı

Bunun gibi birçok stratejik yöntem belirleyerek dilediğiniz müşteri kitlesini sayfanıza çekebilirsiniz. Ürünlerinizin ya da hizmetlerinizin kimlere hitap ettiğini izmir mature bilmeniz önemlidir. Kadın ürünleri için erkek kullanıcıların sizleri takip etmesi nadir olarak hediye anlamında etkili olabilir. Bebek ürünleri en fazla anneler tarafından takip edilir. Bunun gibi bazı detaylarla müşteri kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz.

Instagram Hikaye Paylaşımı

Instagram hikaye özelliği birçok kullanıcı tarafından beğenilen, herkese açık olarak ayarladığınız hesabınızı kısa sürede takipçilere ulaştıran bir özelliktir. İçerisinde hizmet, reklam, tanıtım, ürün ya da birçok duyuru paylaşabilirsiniz. Kullanıcıların daha hızlı gördüğü hikaye paylaşımlarınız ile sayfanıza giril yapan potansiyel müşteriler sizlerle çalışmak isteyecektir.

Instagram Çekiliş

Instagram üzerinden bazı ürünlerde çekiliş yapılıyor. Bu konuda dilerseniz yorum, beğeni ya da arkadaş ekle gibi seçenekler sunarak çekilişe katılma hakkı sunabilirsiniz. Çekiliş ile vereceğiniz ürün ya da hizmet uygun fiyata da olsa kullanıcılar için cazip bir seçenek olacak ve kısa sürede sayfanıza yeni müşteri kitlesi gelecektir.

Instagram Hızlı Cevap ile Müşteri Çekme

Instagram üzerinden hizmet ya da ürün paylaşımlarınıza gelen bazı sorular olacaktır. Bu soruları cevaplarken özelden daha fazla iletişim kurmaya özen gösterin. Fiyat belirtmeniz halinde yorum listeniz daha az sayıda olur ve dikkat çekmezsiniz. Fiyat ya da bilgi soran kişilere Dm üzerinden bilgi vereceğinizi belirten kısa bir mesaj yazmanız yeterli olacaktır.

Dikkatinizi çektiyse, binlerce yorum ile fiyat soran bazı ürün sahipleri, tatmin edici cevap vermese de kullanıcılar fiyat sormaya devam ediyor. Bu durumda yorum artış gösterdikçe siz de üst sıralarda görünmeye devam ediyor, Keşfet özelliğinde adeta keşfediliyorsunuz.

Instagram Keşfet Üzerinden Müşteri Çekme

Instagram Keşfet özelliği saniyeler içerisinde milyonlara ulaşmanızı sağlıyor. Bazı ürün ve hizmet paylaşımlarınızda aldığınız beğeniler, yorumlar sizin kısa süre sonra keşfette yer almanızı sağlar. Müşteri ve dikkat çekmenin en iyi yolu bu özellikte yer alabilmektir.

Gerisinin saniyeler içerisinde daha iyi verim gösterdiği keşfet sayesinde dilediğiniz sonuca ulaşırsınız. Sayfanızı ziyaret eden kişi sayısı çoğalır ve ürünleriniz çok daha hızlı satılır. Her takipçi sizden alışveriş yapmasa da müşteri potansiyeli ve başarıya giden yolda çıkacağınız en güvenilir basamak olacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor