İnstagram Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir?

İnstagram uygulaması üzerinden birçok kişi silinmiş olan mesajlarını geri getirmeyi isteyebilir. Bir kişinin mesajını hem bilerek ve isteyerek silebilir hem de o kişiyi engellemiş olmamız durumunda mesajlar kendiliğinden silinmektedir. Bu nedenle iki tür mesaj geri getirme seçeneği bulunmaktadır. Hem engellenen hesabın mesajları nasıl geri getirili hem de silmiş olduğumuz mesajlar nasıl geri getirilir? Sorularına cevap aramamız gerekmektedir.

İnstagram Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir?
İnstagram Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir? Tugrul Demir

 

 

İnstagramda Engellemiş Olduğunuz Birinin Mesajları Nasıl Geri Getirilir?

İnstagramda sizi takip eden birini engellerseniz, daha önce o kişi ile mesajlaşmış iseniz tüm mesajlarınız silinir ve mesaj kutunuzda yani DM üzerinde o kişiyle ilgili herhangi bir konuşma kalmaz. Engellemiş olduğunuz takipçinin mesajlarının tekrar görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken o kişinin engelini kaldırmak olacaktır. Bu nedenle öncelikle en gelin nasıl kaldırılması gerektiği hakkında bilgi vermek gerekmektedir.

Engellediğiniz kişinin mesajlarının geri gelmesini istiyorsanız şu yolu izlemeniz gerekmektedir:

  • Öncelikle İnstagram hesabınıza giriş sağlayın.
  • Giriş sağladıktan sonra karşınıza ana sayfa gelecektir.
  • Buradan profil kısmına gelmeniz gerekmektedir.
  • Profil kısmında iken sağ üst köşe de yer alan çizgi sembolüne basın.
  • Burada karşınıza bazı seçenekler gelecektir.
  • Buradan hızlı bir şekilde ayarlar sekmesini seçin.
  • Karşınıza gelen ekran üzerinden gizlilik ayarları seçimini yapın.
  • Birçok seçenek içerisinden engellenen hesaplar sekmesini bulun ve dokunun.
  • Burada karşınıza engellemiş olduğunuz tüm hesaplar çıkacaktır.
  • Mesajlarının tekrar geri gelmesini istediğiniz kişiyi bulun ve engelini kaldırın.

Bu şekilde kolaylıkla mesajlarının geri gelmesini istediğiniz kişinin engelini kaldırabilir ve geçmişte yapmış olduğunuz tüm mesajlaşmaları kolay bir şekilde görebilirsiniz. Engellediğiniz takipçinin engelini kaldırma yolu ile kolaylıkla mesajlarınızın geri gelmesini sağlayabilirsiniz.

 

Burada bilmemiz gereken ilk şey, İnstagram da yapmış olduğunuz mesajlaşmalar herhangi bir eklenti, program gibi şeyler ile geri getirilemez. Birçok internet sitesi İnstagram mesajlarını geri getirebileceğini söyleyerek size ait olan bilgileri almaktadır. Bu yüzden bu sitelere itibar etmeyin ve onlarla kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

İnstagram üzerinden yapmış olduğunuz mesajlaşmaları geri getirmenin iki yolu bulunmaktadır. Birinci yol; yasal yoldur. Yani eğer bir davanız var ve davanız için gerekli bilgi ve belgeler İnstagram mesaj kutunuzda yer alıyor ise mahkemenin talep etmesi üzerine İnstagram tarafından mesajlar geri getirilebilir. Bu mesajlar mahkemede delil olarak kullanılabilir. İkinci yol ise; İnstagram yardım merkezine sorun için başvurmaktır. İnstagramda bulunan mesajlarınız yanlışlıkla silinmiş veya bir hata ile silinmiş olabilir. Eğer mesajlarınızın geri gelmesini istiyorsanız İnstagram yardım merkezine giderek sorunun çözülmesini isteyebilirsiniz.

Bunun için atmanız gereken adımlar ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • İnstagram adresinize giriş yapın.
  • Daha sonra profilinize girin.
  • Buradan sağ üst kısımda yer alan çizgi şeklindeki simgeye tıklayın.
  • Ardından ayarlar menüsüne gidin.
  • Ayarlar sekmesi içinde yer alan yardım seçeneğine giriş yapın.
  • Burada bulunan yardım merkezine girerek sorununuzun çözülmesini talep edebilirsiniz.

İnstagram yardım merkezine giriş sağladıktan sonra hangi mesajlarınızın hangi sebeple silindiğini belirtmeniz gerekmektedir. Ayrıca mesajlarınızı neden geri getirmek istediğiniz de İnstagram yardım merkezinde belirtmelisiniz. Daha sonra İnstagram sorununuzu çözerek size karşı gerekli dönüşü en kısa süre de yapacaktır.

İnstagram’da Mesajlaşmalar Nasıl Silinir?

İnstagram uygulamasının kullanıcı sayısı artması ile birlikte DM kutusu denilen mesajlaşma özelliği de bir hayli aktif halde kullanılmaya başlamıştır. Bu nedenle mesaj kutunuzda gereksiz gördüğünüz veya görmek istemediğiniz mesajları silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; öncelikle İnstagram hesabınızda iken mesaj kutusuna giriş yapın. Daha sonra burada bulunan mesajlar içinden görmek istemediğiniz kişilerin mesajlarını mesajın üzerine dokunarak sola kaydırmanız gerekir. Daha sonra burada bulunan sil seçeneğini seçerek mesajı kolay bir şekilde silebilirsiniz.

İnstagram Mesajlarınızın Silinmemesi İçin Ne Yapılması Gerekir?

İnstagram üzerinden yapmış olduğunuz mesajlaşmalar çeşitli nedenlerle silinebilir. İnstagram da bulunan mesajların silinmesinin bazen önüne geçemezsiniz. Çünkü karşı taraf sizi engeller veya gönderi bildirimlerini kapat derse siz de bulunan mesajlar da silinecektir. Bu nedenle mesajların silinmesini engellemek için yapmış olduğunuz mesajlaşmaları telefonunuz aracılığı ile ekran görüntüsü alarak muhafaza edebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor