Intel Optane Bellek Yongası Üstün Performans Özellikleriyle Geliyor

Intel en gelişmiş teknolojik şirketler arasında bulunup performans bazlı donanımlarıyla adını duyuruyor. Bu kez ise Intel Optane bellek yongası ile karşımıza çıkıyor. Nedir bu bellek yongası diye soracak olursanız düşlediğiniz hız demek mümkün.

Intel Optane Bellek Yongası Üstün Performans Özellikleriyle Geliyor
Intel Optane Bellek Yongası Üstün Performans Özellikleriyle Geliyor Ahmet Faik YILMAZ

Ancak bu hızın her zaman olduğu gibi geniş bütçeli insanlara değil de alt tabakaya hitap ettiğini söylemeliyiz. Yıllardır süre gelen fiyat performans anlayışının en net göstergesi olacak Optane kullanıma hazır. Bir Hard disk almak istediğinizde kendinize en uygun bütçeye bakarsınız.

Fakat SSD kadar hızlı bir HDD olmadığından bu bellek seçimi sizi tatmin etmez. Intel Optane teknolojisiyle bilgisayarınızda bulunan hard diskin SSD performansına yakın bir istikrar sunacağını iddia etmekte. Bunun mümkün olabilmesi için satılan Optane yongasını alıp diskinize yerleştirmeniz gerekiyor.

Şuan için Intel Optane 16 GB ve Intel Optane 32 GB olarak iki farklı sürümü satışa çıkacak. Bunlar ise fiyat bazında düşünüldüğünde 16 GB için 44 $, 32 GB içinse 77 $ olacak. Düz mantıkla 500 TL'ye yakın bir tutara hem 1 TB SSD hızına yakın bir performans sergileyen HDD hem de Intel Optane yongası alabileceğiz.

Tabi bu fiyatlara ülkemizde uygulanacak KDV ve diğer özel vergiler eklenince karşımıza nasıl bir tutar çıkacak merak konusu. Şuan için mevcut disk kapasitesini yüksek tutarken hızı da maksimum noktaya çekebilecek teknolojinin adına Intel Optane yongası diyebiliriz. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor