İphone'da Instagram Videolarını İndirme

Instagram uygulaması, dünyada neredeyse her ülke tarafından sıkça kullanılan ve en sık tercih edilen sosyal medya platformu unvanını aldı. Bu kadar çok kullanılmasına rağmen ise hala bazı özellikleri tam olarak keşfedilmiş değil. Bu özelliklerden biri de Instagram’da bulunan video ve fotoğrafları cihaza kaydetmektir. Birçok kişi sorunun cevabını bilmese de Instagram'da bulunan gönderileri telefon veya PC’ye kaydetmek mümkündür.

İphone'da Instagram Videolarını İndirme
İphone'da Instagram Videolarını İndirme Tugrul Demir

 

Video türündeki dosyalar, zaman içerisinde fotoğrafları gölgede bırakan bir kayıt şekli haline geldi. Videolar artık fotoğraflardan çok daha popüler hale geldi. Bu da, tüm sosyal platformlardan fotoğraf ve videoları indirmeye imkan verdi. Facebook ve Youtube'da olduğu gibi, Instagram üzerindeki içerikleri de kolayca indirebilirsiniz. Bu işlem yalnızca sahip olunan cihazın marka ve modeline göre birtakım değişiklikler içerebilir.

Instagram'daki Video Ve Fotoğraflar Nasıl İndirilir?

İstagram üzerinden fotoğraf ya da video indirmek için birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Fakat bu yöntemleri içeriği indireceğiniz cihaza göre belirlemeniz gerekiyor. Örneğin; indirme işlemi için kullanılan uygulamalar bazen iOS işletim sistemine sahip cihazlarda çalışırken, bazı android cihazlarda çalışmayabiliyor. Yine aynı şekilde masaüstü üzerinden video veya fotoğraf indirmek istediğinizde de işletim sistemine göre bir yöntem belirlemeniz gerekiyor. Windows kullanan bilgisayarlarda bazı internet sitelerini kullanabilirken, Mac bilgisayarlarda ise çoğu zaman birkaç ayarı değiştirmek gerekiyor.

Instagram’daki Video ve Fotoğrafları Bilgisayara İndirme

Instagram’dan üzerinden, masaüstüne online olarak video indirmek mümkündür bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak kullandığınız tarayıcıyı üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapın. Ardından indirmek istediğiniz videoyu bulun.
  • Videoyu bulduktan sonra, adres çubuğu ve videonun arasında kalan blur kısmına sağ tıklayın.
  • Açılan menüden "sayfa kaynağını göster" ibaresine tıklayın. Bu işlemi yaptıktan sonra karşınıza çeşitli kodlardan oluşan bir sayfa çıkacak. Burada ".mp4" şeklinde arama yapın (kolay bir şekilde bulmak için, "ctrl" × "F" tuşlarına basın ve sol alt kısımda beliren arama kutucuğunu kullanın)
  • Daha sonra .mp4 bulunan link'in tamamını seçip kopyalayın ve bu URL'i yeni bir sekmede açın.
  • Son olarak, Videonun üzerine sağ tıklayarak, "Videoyu Farklı Kaydet" yazına tıklayın.

Video indirme işlemi bu kadar basit.

Instagram Videolarını İndirme İphone

Instagram ağı üzerinde video indirmek için, çoğu zaman mobil bir uygulama kullanmanız gerekir. Bu işlem için tarayıcınızda bulacağınız indirme sitelerini de kullanabilirsiniz. Fakat uygulama kullanmak hem iOs cihazlar hem de android cihazlar için daha kıs bir yoldur.

iOs cihazlarda tarayıcı üzerinden herhangi bir dosya indirmek mümkün olmadığı gibi, video indirmekte mümkün değildir. App Store üzerinde birçok Instagram video indirme uygulamaları bulabilirsiniz.

Uygulamalar mağaza üzerinde yayınlanmadan önce belirli testlerden geçer. Bu da telefonunuzu daha güvenli tutmanıza yarar. Bu sebeple İphone kullanıcıları video indirme işlemi için App Store üzerinden uygulama indirmeli veya satın almalıdır.

Instagram Fotoğraf ve Videolarını Android Cihazlara İndirme

Android cihazlarda da Google Play'i tercih etmek daha güvenli bir yoldur. Bu işlem için Google Play üzerinden "Quik Save" isimli uygulamayı arayarak indirebilirsiniz. QuickSave uygulaması, Instagram üzerinden video indirmek isteyen kullanıcılar tarafından oldukça fazla tercih edilen bir uygulamadır.

Programsız Instagram Video İndirme

Cep telefonu ya da bilgisayarınıza bir uygulama indirmekten hoşlanmıyorsanız, bazı web sitelerini kullanarak Instagram üzerinden çevrimiçi bir şekilde video ve fotoğrafları kolayca indirebilirsiniz. Bu işlem için tarayıcınıza "İstagram video download" yazmak sizi birçok web sitesine anında ulaştıracaktır. Bu web siteleri arasında ise en çok tercih edilenleri aşağıda yer alan listede bulabilirsiniz.

  • Saveİnsta: Bu intagram video indirme sitesi, çevrimiçi olarak fotoğraf ve video indirmek için oldukça harika bir araçtır. Sistemi kullanmak için; tarayıcı üzerinden siteye gitmeniz ve video linkini ilgili kutucuğa yapıştırmanız yeterli.
  • Downloadgram: Downloadgram'da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en popüler Instagram video indirme servisleri arasındadır.
  • İnsloader: Bu web sitesi de, diğer servisler gibi tamamen ücretsiz olarak videoları indirmenize imkan verir. Bu siteyi popüler kılan bir diğer özelliği ise Google Chrome eklentisinin de bulunmasıdır.
  • W3Toys: Bu siteyi ücreysiz olarak kullanmak için; Video URL'sini yazarak "Go düğmesine tıklamanız yeterli.
  • Dredown: Dredown internet sitesi, yalnızca Instagram değil, Twich, Youtube, Vimeo gibi birçok siteden video indirmenize olanak tanıyor. Bu sebeple de diğer Video İndirme Sitelerine oranla daha çok tercih edilir.
  • GramSave: Kullanabileceğiniz bir diğer internet sitesi de GramSave'dir. Bu siteyi de ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor