iPhone'larda App Store Tercih Etmiyorlar

Apple şirketinin ürünlerini sergilemiş olduğu ve perakende satış işlemlerini yaptığı Apple Store mağazası, cazibesini kaybetmiş gibi gözükmekte.

iPhone'larda App Store Tercih Etmiyorlar
iPhone'larda App Store Tercih Etmiyorlar

Apple şirketinin ürünlerini sergilemiş olduğu ve perakende satış işlemlerini yaptığı Apple Store mağazası, cazibesini kaybetmiş gibi gözükmekte. Yapılmış olan bir ankete bakılırsa kullanıcılar iPhone telefon satın almak amacı ile daha fazla Gsm operatörlerini tercih etmekteler.

Apple şirketinin hayranlarının yeni iPhone telefon satışlarının başlamış olduğu günlerde önlerinde büyük kuyruklar oluşturmuş oldukları Apple Store’un iPhone telefon satın alma amacıyla çok fazla tercih edilmemekte olduğu da ortaya çıkmış oldu. Amerika’da yapılmış olan bir ankete bakılırsa iPhone kullanıcılarının yalnızca %10’luk bir kısmı telefonlarını Apple Store üzerinden satın almışlar.

CIRP firması tarafından yapılmış olan, 2.000 kişinin katılmış olduğu ankete bakılırsa kullanıcıların büyük bir kısmı (%80’e daha yakın) iPhone telefonları operatörlerden satın almakta. Best Buy üzerinden iPhone satın almış olan kullanıcıların oranı da %5 seviyesinde. Operatörlerin tercih edilmesi konusunda faturalı hatlar ile 24 aya varan taksit olanaklarının sunulması etkili bir durumda.

Apple şirketi, operatörlerin iPhone telefon satışlarından çok memnun. Fakat firma bu satışlardan çok daha  fazla kâr elde edememekte. Zira operatörlere toptan bir satış yaptığından dolayı kâr marjı azalmakta. Apple şirketi, bu nedenle son dönem içerisinde iPhone yükseltmesi programına ağırlık verecek olmaya başladı. Bunun sayesinde Apple Store satışlarını çoğaltıp daha çok kâr elde edecek olmayı planlamakta. Firma iPhone yükseltme programı içerisine dahil olabilecek kullanıcıların 27 Ekim tarihinden daha önce işlemlere başlayıp iPhone X modeline kısa zaman içinde sahip bulunabilecekleri konusunda kullanıcılara  da e-posta yollamaya başladı.

apple iphone app store
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor