Kaspersky Şirketi NSA Üstünden Verileri Çalmış

Amerika Birleşik Devletleri ile güvenlik devlerinden biri olan Kaspersky şirketinin arası yaklaşık olarak 3 aydan beri fazlası ile bozuk bir durumda.

Kaspersky Şirketi NSA Üstünden Verileri Çalmış
Kaspersky Şirketi NSA Üstünden Verileri Çalmış

Amerika Birleşik Devletleri ile güvenlik devlerinden biri olan Kaspersky şirketinin arası yaklaşık olarak 3 aydan beri fazlası ile bozuk bir durumda. Kullanıcılar için sürekli olarak Kaskersky şirketine ait olan antivirüs programını kullanmamalarını öğütleyebilecek kadar ileriye gitmeye başlayan Amerika Birleşik Devletleri'ne göre Kaspersky şirketi, NSA üzerinden verileri çalmış.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yetkililerin yapmış olduğu açıklamaya bakılır ise Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaspersky şirketine uygulamış olduğu bu en büyük ambargonun nedeni de ortaya çıkmış oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin ortak görüşüne bakılır ise Kaspersky şirketi, NSA üzerinden verileri çaldı. NSA’in türlü bilgisayarlarında kullanılmakta olan Kaspersky şirketine ait olan ürünlerinin bilgi çalmış olduğunu açık bir şekilde belirtmekte olan Amerika Birleşik Devletlerili yetkililer, çalınmış olan belgeler hakkında herhangi bir şekilde bilgi vermedi.

Son senelerin en büyük veri sızıntısı şeklinde tabir edilmekte olan bu sızıntı hakkında çok fazla detay vermekten kaçınmakta olan Amerika Birleşik Devletleri asıllı yetkililerin bu göstermiş olduğu tutumu kamuoyunun tarafından fazlasıyla şüphe ile karşılanmış oldu. Bilmekte olduğunuz üzere Kaspersky şirketinin CEO‘su görevinde bulunan  Eugene Kaspersky, NSA üzerinden veri çalmış bulunduklarına yönelik olarak resmi bir kanıt yer almadığını ve de iddiaların gerçeği  hiç bir şekilde yansıtmamakta olduğunu da açıklamış idi.

abd kaspersky nsa
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor