Kendi İşini Kolaylaştıran Kod Yazdı

İsmi açıklanmayan bir yazılımcı, çalıştığı iş yerinde kendi iş yükünü hafifletmek için ufak bir “program”cık hazırladı.

Kendi İşini Kolaylaştıran Kod Yazdı
Kendi İşini Kolaylaştıran Kod Yazdı

İnsanlar günümüz şartlarında, yaşam kalitelerini arttırmak ya da korumak adına çalışmak zorundadır. Bu yüzden zamanın da kıymeti her geçen gün artmaktadır. Kısa zaman içerisinde çok daha fazla iş yapabilen kişiler çok daha yüksek standartlarda yaşayabilmektedirler. Harcanılan emek, zaman ve kazanç miktarları her sektör için farklılık da göstermektedir. İsminin saklı tutulmasını isteyen bir yazılım uzmanı, kendisine verilen görevlerin küçük bir bölümünü gerçekleştirebilen bir program hazırladı. Ancak bu durumu işvereni ile paylaşmadı. Çünkü yazmış olduğu programın etik olup olmadığı ile ilgili kuşkulara sahip. Haftada sadece 2 saatlik bir çalışma ile tüm işlerini bitirmesini sağlayan programın geliştiricisi, ayrıca bu durumu paylaşması durumunda kendisine ödenecek olan maaş miktarının da azaltılabileceğini düşünerek programı kimse ile paylaşmıyor.

Yaklaşık 18 aydır geliştirdiği program sayesinde haftada 2 saatlik bir mesai harcadığını itiraf eden yazılımcı, elektronik bir tabloyu temizleyen bir program geliştirmiş durumda. Bu sayede belki günlerini alabilecek bir işi, sadece 10 dakika boyunca yazdığı kod parçacıklarını çalıştırarak halledebiliyor. Çalışanın duyduğu endişe ise etiklik ve bu programı geliştirdiğini işvereni ile paylaştığı anda programa el konulup kendisinin de işten atılacağını düşünüyor olması.

Bu durum ise yazılım uzmanlarını ikiye bölmüş durumda. Kimi yazılımcı bu durumu işvereni ile paylaşılması durumunda yeteneklerini de açığa çıkarmış olacak ve daha yüksek bir pozisyona terfi edeceği görüşünü savunurken, bir kısım geliştirici ise meslektaşına hak vererek asla bu bilgiyi işvereni ile paylaşmaması gerektiği görüşünü savunuyor.

Peki siz aynı durumda olsanız hangi görüşü savunurdunuz?

iş kolaylaştıran program iş süresini kısaltan program yazılım uzmanı işini kolaylaştıran yazılımcı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor