Kendi Yaptığımız Ses Kaydı Niçin Çirkin Geliyor?

Beynimiz, farklı bir insanla konuşuyor olduğumuzda, konuşmakta olan kişiden gelen bütün ses dalgalarını iyi bir şekilde algılamakta ve bu ses dalgalarını ise seslere dönüştürme işlemini görmektedir.

Kendi Yaptığımız Ses Kaydı Niçin Çirkin Geliyor?
Kendi Yaptığımız Ses Kaydı Niçin Çirkin Geliyor?

Beynimiz, farklı bir insanla konuşuyor olduğumuzda, konuşmakta olan kişiden gelen bütün ses dalgalarını iyi bir şekilde algılamakta ve bu ses dalgalarını  ise seslere dönüştürme işlemini görmektedir.

University College London ise insanların niçin kendi ses kayıtlarını duymuş olduklarında irkildiklerini detaylı bir şekilde araştırdı. Independent'ın aktarmış olduğu özel bir araştırmaya göre, bunun nedeni ise kendi sesimizi diğer insanların işittiğinden çok daha değişik duymamızdır. 

Beynimiz, farklı bir insan ile konuşuyor olduğumuzda, konuşan kişiden gelmekte olan ses dalgalarını detaylı bir şekilde algılıyor ve bu  algıladığı ses dalgalarını ise seslere dönüştürebiliyor. Kendimiz konuşmakta olduğumuzda ise beynimiz sesi 2 kaynaktan algılamakta. Ağzımızdan çıkıp havaya karışmakta olan sesten ve ses tellerimiz üzerinden. Time'a konuşma gerçekleştiren Profesör Martin Birchall konu ile alakalı olarak şu ifadelere yer verdi; 

''Ses  aslında sinüslerimizin etrafında gezinti halindedir. Kafamızın içinde yer alan boş alanlar ve de orta kulağımız, sesimizi diğerlerinin duyduğundan değişik bir şekilde duyabilmemizi sağlamaktadır.'' 

Kendi yapmış olduğumuz ses kaydımızı dinlemiş olduğumuzda, sesin yalnızda havada yer alan titreşimini duyduğumuz açıklanmakta. Bu  yaşanmış olan durum, farklı birinin sesini dinlemekteymişiz duygusunu da yaratmış oluyor. Bu yaşanmış olan durumun ise insanların açısından çok ürkütücü bir durum olduğu detaylı bir şekilde vurgulanıyor. 

ses dalgaları university college london ses kaydı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor