KVKK Tüm Hükümleriyle Yürürlükte; Geç Kalmayın

SAS Türkiye ve Sade Yazılım, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu konuşuyoruz” başlığı altında bir etkinlik düzenleyerek bu öncelikli konuyu masaya yatırmak üzere iş dünyası profesyonellerini bir araya getirdi. Etkinlikte, KVKK’nın hukuksal boyutu, KVKK uyumluluğu sürecine nasıl ve nereden başlanacağıyla ilgili bilgilerin yanı sıra, kişisel verilerin korunmasına yönelik uygulamalar örneklerle katılımcılara aktarıldı.

KVKK Tüm Hükümleriyle Yürürlükte; Geç Kalmayın
KVKK Tüm Hükümleriyle Yürürlükte; Geç Kalmayın Tugrul Demir
Bu içerik 465 kez okundu.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum, her sektörden şirket için en öncelikli konuların başında geliyor. Kanuna uygun hareket edilmemesi halinde milyon liralık para cezalarından, hapis cezasına kadar gidebilen yaptırımlar söz konusu. Dolayısıyla iş dünyasının bu konudaki stratejilerini net biçimde belirlemesi gerekiyor. Bu kapsamda SAS Türkiye ve Sade Yazılım, katılımcılarına kişisel verilerin korunması konusundaki global deneyimlerini aktardıkları ve KVKK’ya hazırlık sürecinin tüm açılardan tartışıldığı bir etkinlik düzenledi.

 

Etkinlikte konuyu hukuki açıdan ele alan Baysal Sezgin Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Özlem Sezgin; bu konuda ivedilikle aksiyon alınması ve bunun bir proje olarak yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Sade Yazılım ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Deniz Çelik ile birlikte “Kişisel Verilerin Korunması’nda Uygulama Örnekleri” başlığı altında konuşan SAS Türkiye Veri Yönetimi Lideri Görkem Şevik, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Şirketlerin KVKK’ya hazırlık kapsamında en doğru veri yönetişimi stratejilerini net bir biçimde belirlemesi büyük önem taşıyor. SAS Türkiye ekibi olarak, iş ortağımız Sade Yazılım ile birlikte tüm tecrübemiz ve danışmanlık gücümüzle bu süreçte iş ortaklarımızın yanındayız. Erişim, Belirleme, Yönetişim, Koruma ve Denetim olmak üzere, iş dünyasına veri koruma yaşam döngüsünün tüm aşamaları için yazılım ve hizmetler sunuyoruz.”

 

Etkinlikte bir sunum yapan SAS Global Veri Yönetimi Düşünce Lideri Casper Pedersenise KVKK uyumluluğu konusunda nereden ve nasıl başlanabileceği konusunda detaylı bilgiler paylaştı. Avrupa’dan örnekler veren Pedersen, SAS’ın bu konuda Avrupa’da gerçekleştirdiği projelerin kendileri için büyük bir deneyim olduğunu aktardı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’e VPN Engeli
Çin’e VPN Engeli
Bazı Ülkelerde Güncelleme İsminin Değişik Olacağı Belirtildi
Bazı Ülkelerde Güncelleme İsminin Değişik Olacağı Belirtildi