Levi's'in Akıllı Ceketinin Fiyatı Belli Oldu!

Ünlü giyim markası Levi's'in uzun süre boyunca Google ile birlikte üzerinde çalıştığı akıllı ceketin detayları ve fiyatı belli oldu!

Levi's'in Akıllı Ceketinin Fiyatı Belli Oldu!
Levi's'in Akıllı Ceketinin Fiyatı Belli Oldu!

Teknoloji devi Google uzun bir süre önce kendi projesi olan Project Jacquard hakkında kullanıcıları bilgilendirmişti. Google'ın bu bilgilendirmesinin ardından konuyla ilgili olarak ünlü amerikan giyim markası olan Levi's ile bir ortak çalışmanın yürütüldüğü açıklanmıştı. Sonunda Google'ın Levi's ile sürdürmüş olduğu projesinin sonuna gelindi. Bu yıl satışa çıkacak olan ürünün tam çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu. 

Yıkanabiliyor!

2017'nin sonbahar aylarında raflardaki yerini alacak olan bu ürünün bir ceket olduğu açıklandı. Commuter adını taşıyan bu ürün Google ve Levi's tarafından özxel olarak geliştirilen iletken bir kumaştan yapılmış. Kullanılan bu iletken kumaş sayesinde ceket dokunmatik bir alana dönüşüyor. Kullanıcıların bu dokunmatik alanda çeşitli hareketlerle çağrı cevaplama ya da mesajlara yanıt verebilmeyi yaptığı bu ceket ile birlikte navigasyon talimatları alınabiliyor ve dinlenilen müzik kumanda edilebiliyor. Ceketle telefon aranda kurulan Bluetooth bağlantısıyla ceketten bu komutları yerine getirmek mümkün oluyor. Ceket üzerinde iletişimi ise ceketin kol kısmında yer alan ve Bluetooth ile etkileşime geçen bölüm saplıyor. Bu bölüm basıncı algılayabiliyor ve kullanıcıların el komutlarını algılayıp yerine getiriyor. Ayrıca ceket kolayca yıkanabiliyor.  

Motosiklet ve Bisi​klet kullanıcıların kolaylıkla kullanacağı bu ürünün fiyatı 350 dolar olarak açıklandı. Google ve Levi's'in bu ceketi piyasada satışa sunulan en pahalı ceketlerden birisi olsa da teknoloji meraklıların bu ürünü alacağı düşünülüyor. Commuter'in bir başlangıç ürünü olduğunu düşünürsek oldukça başarılı bir başlangıç olduğu rahatlıkla ifade edilebilir. Google ve Levi's tarafından geliştirilen akıllı ceket Commuter'ın tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

levis google commuter Project Jacquard
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor