Maradona PES 2017 Oyunu Telif İhlali Nedeniyle KONAMİ Firmasına Dava Açtı

Dünyanın en kapsamlı futbol oyunlarından PES 2017 efsanevi futbolcu Maradona ile mahkemelik oldu. Diego Armando Maradona kendisinden izin almaksızın karakterini yaratan oyun şirketi KONAMI'ye dava açtığını bildirdi.

Maradona PES 2017 Oyunu Telif İhlali Nedeniyle KONAMİ Firmasına Dava Açtı
Maradona PES 2017 Oyunu Telif İhlali Nedeniyle KONAMİ Firmasına Dava Açtı Ahmet Faik YILMAZ

Sosyal medya hesaplarından duyurduğu haberde aldığı duyumlar neticesinde kendisine sorulmadan kendi imajı kullanılarak oyunda yaratıldığını belirtiyor. Bunu hem imaj hem de isim olarak Diego Maradona olarak kullanan PES 2017 için zorlu bir süreç geliyor olabilir. Lisans konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan KONAMI firması tam manasıyla çözüm bulabilmiş değil.

Aynı zamanda Maradona gibi bir dünya yıldızını oyuna telif hakkı söz konusu olmadan eklemeleri bu noktada büyük bir çığır açabilir. Şu aralar oyuncuların büyük çoğunluğunun merak duygusu diğer futbolcular için lisansların tam olup olmadığı yönünde oluyor. Eskiye kıyasla biraz daha geniş bir lisans sunmasına rağmen halen daha PES 2017 aranılan performansı veremiyor.

Bir dönemin efsanesi şu an FIFA ile olan ezeli rekabette bir hayli zor durumda. Çünkü beklenen futbol oyununu bir türlü verememesinin yanında yenilikleri sorun olmaktan öteye gidemiyor. My Club etkinliği içinde Maradona ile kariyer yapabilme şansı sağlayan KONAMI mahkeme süreciyle ilgili bir paylaşımda bulunmadı.

Fakat Diego Armando Maradona telif konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Mahkemede Maradona'yı avukatı Matias Morla'nın temsil edeceğini de takipçilerine şimdiden duyurdu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor