Microsoft Office Portalı Docs.com’da Önemli Açık!

Microsoft’un olmazsa olmaz programlarından birisi olan Microsoft Office programlarına online erişim imkânı sağlayan docs.com’da önemli bir açık bulundu!

Microsoft Office Portalı Docs.com’da Önemli Açık!
Microsoft Office Portalı Docs.com’da Önemli Açık!

Yazılım devi Microsoft’un ilk olarak 1998 yılında sunduğu ve o tarihten itibaren kullanıcılar için vazgeçilmez uygulamalardan birisi olan Microsoft Office programları bilindiği gibi son yıllarda önemli bir değişim ve gelişim gösteriyor. Öncelikte Microsoft’un, Microsoft Office programlarını aylık ödeme ile sahip olunabilen Office 365 üyeliğini başlatan Microsoft sonrasında Office programlarını online ortama taşımıştı. Microsoft’un Office belgelerini online ortamda görüntüleyebilme ve oluşturabilme imkânı sunan Docs.com’da önemli bir açığın olduğu ortaya çıktı.

Microsoft’un Office Online alt yapısıyla çalışan Docs.com’da kullanıcıların belgelerinin arama motorlarında ve çeşitli yerlerde görüntülenebildiği ortaya çıktı. Docs.com kullanıcıları arama bölümü vasıtasıyla Office belgelerini bulabiliyordu ancak ortaya çıkan bu açık nedeniyle tüm kullanıcıların belgeleri görüntülenebiliyordu. Bununla birlikte kullanıcıların belgeleri Bing.com ve Google.com üzerinde de görüntülenebiliyordu. Kişisel dosyalarının paylaşıldığı yönünde Microsoft’u şikâyet yağmuruna tutan kullanıcıların bu tepkisine Microsoft kısa bir sürede geri döndü.

Şikâyetlerinde diğer kullanıcıların kendi belgelerine arama tuşu ya da arama motorları vasıtasıyla erişebildiklerini belirten kullanıcılar bu sayede kredi kartı bilgileri, internet bankacılığı şifreleri ve diğer pek çok önemli bilgilerinin ele geçirildiğini aktardı.

Kullanıcıların bu yoğun tepkisi karşısında açıklama yapan Microsoft Docs.com üzerinde arama işlevinin geçici bir süreyle kaldırıldığını ve kullanıcıların güvenlik ayarlarıyla birlikte belgelerinde bulunan şifrelerini güncellemesini istedi.  

microsoft office office online docs docs.com
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor