Microsoft'un Kavisli Ekrana Sahip Katlanabilir Telefon Patenti Sızdı!

Kısa bir süre önce Apple'ın MacBook modeliyle ilgili yeni patentleri sızmışken bir patent sızma olayı da Microsoft cephesinde yaşandı. Microsoft'un kavisli ekrana sahip katlanabilir telefon patenti sızdı!

Microsoft'un Kavisli Ekrana Sahip Katlanabilir Telefon Patenti Sızdı!
Microsoft'un Kavisli Ekrana Sahip Katlanabilir Telefon Patenti Sızdı!

Bilindiği gibi Microsoft her ne kadar bir zamanların en ünlü akıllı telefon üreticisi olan Nokia'yı alarak akıllı telefon alanında ciddi bir atılım gerçekleştirmek istese de bu girişiminde bir türlü başarılı olamamıştı. Windows'un mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobile'ın kullanıcılar tarafından tercih edilmemesiyle birlikte Microsoft sürekli olarak kullanıcıların Microsoft'un akıllı telefonlarını kullanmaları için yeni stratejiler geliştiriyordu. Microsoft'un mobil alanda kullanıcı sayısının az olmasıyla birlikte akıllı telefonlar için uygulama üreticileri de bu sebepten dolayı uygulamalarını Windows 10 mobile için kullanıma sunmuyordu ve sundukları uygulamaları da mağazadan kaldırıyordu. Bu şekilde çok kan kaybeden Microsoft bu durumu değiştirmek için çeşitli yollar denemeye başladı. Microsoft'un bu plan dahilinde ortaya çıkan yeni patentinde bu durumdan "kurtaracak" olan yeni modeli olan Surface Phone'un Microsoft'un akıllı telefon alanında büyümesinde önemli bir rolü olması beklenen o özellikle geleceği ortaya çıktı.

Ortaya çıkan yeni patent Microsoft’un merakla beklenen yeni amiral gemi modelinin ayrıntılı tasarım çizimlerini içeriyor. Ortaya çıkan bu yeni görsel Microsoft’un yeni Surface Phone modelinde birden fazla ekrandan oluşan ve katlanabilir bir telefon modelini içeriyor.  Görselde ekranın tam orta kısmında ikiye ayrıldığı ve tekrar birleştirildiğinde düz bir ekran oluşması görülüyor. Ekranın ortasında rahatsız edici bir orta çizgi görünmemesi için bu kısım bir kavis olarak kullanılıyor. Bu sayede akıllı telefona ortadan bakıldığında sanki menteşeler yokmuşcasına bir kavisli ekran ortaya çıkıyor. 

Microsoft'un bu yeni patentinin diğer akıllı telefon üreticilerinin almış olduğu patentlere göre oldukça iddialı ve bir o kadar fonksiyonel olduğunu söylemek mümkün. Ortaya çıkan bu patenti Microsoft’un yeni akıllı telefonunda kullanıp kullanmayacağı bilinmezken Microsoft'un akıllı telefon pazarına yeniden iddialı bir modelle geri gelmesi gerçekten çok büyük bir etki yaratabilir.

 

surface microsoft surface phone windows 10 mobile
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor