MNG İsmine Ait Alana Adını Tam 500.000 TL'ye Satın Aldı

Türkiye'de alan adı ticaretinin çok gelişmiş bir noktada olduğunu söylemek yanlış olur. Fakat geçtiğimiz gün 500 bin TL karşılığında MNG Holding tarafından mng.com satın alındı.

MNG İsmine Ait Alana Adını Tam 500.000 TL'ye Satın Aldı
MNG İsmine Ait Alana Adını Tam 500.000 TL'ye Satın Aldı Ahmet Faik YILMAZ

Bir süredir alan adı için pazarlıkların devam ettiğini söyleyen Mehmet Nazif Günal bu aşamada '.com' uzantısının yararlarının üzerinde durdu. Verdiği röportajda müşterilerin ve ziyaretçilerin %80'inin uzantısı '.com' olan platformlara daha güvenilir baktığı için bu satın almayı gerçekleştirdiğini belirtti.

MNG Holding bünyesinde yer alan çok sayıda şirketin 7 sektörde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. 500.000 TL Türkiye'de domain satın alma konusunda bir rekor olarak tarihe geçse de MNG için bu rakam oldukça düşük. Keza kat ve kat fazlasını her sene reklam bütçesi olarak harcayan bir firmadan söz ediyoruz.

Ayrıca bu tip yüksek tutarlara alınan alan adları için akla gelen ucakbileti.com tarafından kırılmış rekorun egale edildiğini belirtelim. Aslında 250.000 $ satış rakamıyla alıcısına giden ucakbileti alan adı dönemin kuruyla ortalama 410 bin TL değerindeydi. Bu kez dolar bazında fiyatı daha düşük olsa dahi güncel kurdan tam 500.000 TL karşılığında anlaşıldı.

Elinizde bulundurduğunuz değerli domainleri bu şekilde uzun vadede bile olsa satabileceğinizi hatırlatmak gerekiyor. Türkiye'de çok yaygın olmamakla beraber Avrupa ve Amerika'da çok daha etkin bir domain pazarı mevcut. Ülkemiz bu yönde bir tık geride kalsa da daha sık görmeye başlayacağımız yüksek fiyatlı alan adı satışlarını bekler olduk.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor