MOTOR TUTKUNLARI OASİS İSTANBUL’DA BULUŞTU

Bodrum’dan sonra İstanbul’da açılan Türkiye’nin ilk designer outleti Oasis İstanbul, İstanbul’daki yüzlerce motosikletliyi bir araya getiren, eğitimler ve çeşitli şovlarla renkli görüntülerin yaşandığı farkındalık projesine ev sahipliği yaptı. Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu (MKSF) iş birliği ile trafikte motosikletlilere yönelik farkındalığın oluşturulması amacıyla düzenlenen ‘’ Oasis İstanbul Motosiklet Buluşması’’nda ünlü motorcuların, güvenli sürüş eğitmenlerinin ve motosikletle dünya turu yapan gezginlerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim ve söyleşiler büyük ilgi gördü. Festival havasında gerçekleşen etkinliğin ikinci gününde ise yaklaşık 500 motosikletlinin katıldığı kortej ile “Motosikletlileri Fark Edin” çağrısı yapıldı.

MOTOR TUTKUNLARI OASİS İSTANBUL’DA BULUŞTU
MOTOR TUTKUNLARI OASİS İSTANBUL’DA BULUŞTU

Oasis Designer Outlet, motosikletlilerin ve diğer araç sürücülerinin trafikte karşılıklı anlayış içerisinde var olmalarını sağlamak, motosikletlilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve güvenli sürüş eğitimleri almalarına yardımcı olmak amacıyla önemli bir toplumsal farkındalık projesine imza attı. Basın Ekspres’te yer alan Türkiye’nin ilk designer outleti Oasis Designer Outlet ile Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu (MKSF) iş birliğinde düzenlenen ‘’ Oasis İstanbul Motosiklet Buluşması’’ hafta sonu motosiklete gönül veren binlerce kişiyi ağırladı. ‘’Motosikletleri Fark Edin’’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte TT Custom Choppers, Yamaha, Honda, Anlas, MotoClup Card, Formula X, KTM gibi önemli motosiklet markaları da çeşitli etkinliklerle yer aldı. Motosiklet camiasının sevilen isimleri Birkan Polat, İlker Kül, Erkin Yeşil, Rahmi Barutçu, Aslı Özbay, Nesli Avcı, Serpil Kalaycı ve Gülşah Merve Yüksel, uzun yol maceralarını ve projelerini aktardıkları söyleşileriyle motosiklet farkındalığına destek oldu.

 

 

MOTOSİKLETLİLERDEN YÜZLERCE METRE UZUNLUĞUNDA FARKINDALIK KORTEJİ

 

İstanbul’daki motosikletlilerin gün boyu süren etkinliklere yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, en dikkat çekici gösterilerden biri de “stunt show” oldu. Güvenli alanda, motosikletin üzerinde akrobasi hareketleri sergileyen Birkan Polat, heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. ‘’Oasis İstanbul Motosiklet Buluşması’nın son gününde ise Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen korteje yaklaşık 500 motosikletli katıldı. Basın Ekspres üzerinde konumlanan Oasis Designer Outlet’in önündeki yan yolda gerçekleştirilen kortej diğer araç sürücüleri tarafından da ilgiyle takip edildi. Aynı zamanda iki gün boyunca gerçekleştirilen sahne şovlarında, Berna Öztürk ve Grup Retrobüs performanslarıyla büyük beğeni topladı.

 

MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN, KAZALARI ÖNÜNE GEÇİN!

Hafta sonu, İstanbul’daki yüzlerce motosiklet tutkununu bir araya getiren etkinlik hakkında bilgi veren Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu Genel Başkanı Özgür Candar, ‘’İstanbul gibi araç trafiğinin yoğun olduğu metropollerde, son yıllarda aktif motosiklet kullanımı giderek artıyor. Hem çevremizi korumaya hem de zamandan ve bütçeden tasarruf sağlamaya yardımcı olan motosiklet hakkında hala toplum olarak yeterli farkındalık seviyesinde değiliz” dedi.

 

2016’DA 46 BİN KAZA YAŞANDI

İstanbul’da bugüne kadar, bu çapta bir motosiklet farkındalığı etkinliği düzenlenmediğini belirten Candan, “Büyük bir ilgiyle karşılanan Oasis İstanbul Motosiklet Buluşması’nı gelecek yıllarda da gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Motosiklete gönül veren bir birey olarak üzülerek söylüyorum ki, trafikte ölümlü vakaların birçoğu motosiklet kullanıcılarının da karıştığı kazalardan oluşuyor. İstatistikler gösteriyor ki, 2016 yıl sonu itibarıyla 295 bin ölümlü-yaralanmalı trafik kazasının 46 bini motosiklet kazalarından oluşuyor. Yine bu kazaların da yüzde 70 gibi büyük bir oranı şehir içi trafiğinde ve gündüz gerçekleşiyor. Bu rakamlardan çıkarmamız gereken büyük dersler var. Umuyoruz, bunun gibi motosikletler için düzenlenen toplumsal farkındalık projelerinin sayısı her geçen gün artar” diye konuştu.

 

İSTANBUL MOTOSİKLET ŞEHRİ OLABİLİR

Türkiye’nin ilk designer outleti Oasis İstanbul’un toplumsal farkındalık etkinliklerine duyarlı bir yaşam merkezi olduğunu vurgulayan Oasis Designer Outlet Müdürü Celalettin Karabayer de proje hakkında şunları söyledi: ‘’İstanbul dünyanın en kalabalık metropollerinden biri olarak motosiklet kullanımında ciddi bir başarı yakalayabilecek potansiyele sahip. Bu alanda öncelikle toplumun bilinçlenmesi büyük önem taşıyor. Araç sürücüleri ve motosiklet kullanıcıları trafik kurallarına uyarak ve saygı çerçevesinde aynı yolu paylaşabilmeli. Bu nedenle, İstanbul Oasis Motosiklet Buluşması önemli bir sorumluluk üstleniyor. Bu projenin, hem ev sahibi hem de destekçisi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor