Oculus Rift'in Kurucusu İstifa Etti!

İnsanları sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıştıran en önemli firmalardan birisi olan Oculus Rift'in kurucusu Palmer Luckey istifa etti!

Oculus Rift'in Kurucusu İstifa Etti!
Oculus Rift'in Kurucusu İstifa Etti!

VR teknolojisinin gelişmesinde önemli rol oynayan Oculus Rift'in kurucusu olan Palmer Luckey kurduğu şirketten istifa etti. Facebook tarafından satın alındıktan sonra değişime giden Oculus firması bilindiği gibi son günlerde zor bir süreç yaşıyordu. Çeşitli projeler nedeniyle pek çok şirket ve isimle davalık olan Oculus'un bu hali pek çok kişi tarafından eleştirilmişti. Oculus'ta yaşanılan bu durumu eleştiren pek çok kişi eleştirilerin odağına Oculus'un kurucusu olan Plamer Luckey'yi oturtmuştu. Luckey beklenmedik bir karar vererek Oculus'dan ayrılacağını açıkladı.

palmer-luckey

Bilindiği gibi Oculus'un kurucu ismi olan Palmer Luckey geçtiğimiz sene pek çok kez medyada kendine geniş bir yer buldu. Amerika'nın yeni başkanı olan Donald Trump'a olan yakınlığıyla bilinen Luckey bu sebeple çok eleştirilmişti.

palmer-luckey

Üstelik bu istifanın nedeni sadece Palmer Luckey'nin politik duruşu değil. Oculus ve Bethesda arasında yaşanan savaşta bir dönem Bethesda'da çalışan id Software kurucusu olan John Carmack'ın Bethesda'nın bilgilerini sızdırdığı ortaya çıktı. Bu sızdırma işleminin ardından Bethesda, Oculus'un sahibi olan Facebook'a dava açtı ve açtığı davayı da kazandı. Bu konu hakkında ne Facebook ne de Palmer Luckey'den açıklama gelmese de bu olaya sebebiyet veren ismin Palmer Luckey olduğu için yaşanılan bu işi olayın istifayı getirdiği düşünülüyor.Görünen o ki yaşanılan bu gelişmenin ardından Oculus'da sular durmayacak. 

oculus oculus rift facebook palmer luckey
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor