“OSMANLI ANADOLUSU’NDA TİCARET VE ÜRETİM SEMPOZYUMU”

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), 28-29 Eylül tarihlerinde “Osmanlı Anadolusu’nda Ticaret ve Üretim Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak. Yurtiçinden ve yurtdışından sempozyuma katılan akademisyenler, araştırmalarını tarih meraklılarıyla paylaşacak.

“OSMANLI ANADOLUSU’NDA TİCARET VE ÜRETİM SEMPOZYUMU”
“OSMANLI ANADOLUSU’NDA TİCARET VE ÜRETİM SEMPOZYUMU”

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), 28-29 Eylül tarihlerinde, “Osmanlı Anadolusu’nda Ticaret ve Üretim Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak. Dönemin ticaret ve üretim konularının ele alınacağı sempozyumda açılış konuşmaları VEKAM Direktörü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu ve Cambridge Üniversitesi’nden Dr. Kate Fleet tarafından gerçekleştirilecek.

 

Sempozyum kapsamında 28 Eylül Perşembe günü “Osmanlı Anadolusu’nda Ticaret ve Üretimin Siyasal İktisadı”, “16. Yüzyılda Orta Anadolu’da Tarım Üretiminin Yapısı: Genel Bir Değerlendirme”, “19. Yüzyılda Batı Anadolu’daki Çiftliklerde Arazi ve İşgücü” tartışılacak. Aynı gün, “Osmanlı Kadınlarının Elinde İşlenen Bakır: Egzotik mi, Sıradan mı?”, “Osmanlı Ticaretine Darphane Kayıtlarından Bakmak Anadolu ve Rumeli’de Tedavül Eden Yabancı Sikkeler (1766-1802)”,”16. Yüzyılda Halep ve Hinterlandında Ticaret ve Üretim ve Bir İktisadi Aktör olarak Aşiret: Ankara Vilayetinde Cihanbeyli Aşireti (1839-1865)” konuları da ele alınacak.

 

Sempozyumun ikinci gün açılışı ise Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özer Ergenç’in “Osmanlı Klasik Döneminde Evrensel Ticaret Yolları ve Anadolu” konulu konuşmasıyla başlayacak Sempozyumun son gününde; “Kuzey Anadolu’da 15. Yüzyılın İlk Yarısında Ceneviz Ticari Faaliyetleri”, “Erken Modern Dönemden Modern Döneme (1700-1914) Osmanlı Egemenliğindeki Anadolu’da Pamuk Üretim ve Ticareti”, “Sahte Ticaret: 19. Yüzyıldan Örneklerde Belirsizlik ve İktisadi Kuralların Hayata Geçirilmesi” ve “19. Yüzyılda Bursa’da Meslekler ve Yatırım” konularıyla ilgili sunumlar yapılacak.

 

Dünyanın dört bir yanından akademisyen ve uzmanları bir araya getiren sempozyumda; VEKAM Direktörü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Cambridge Üniversitesi Osmanlı Çalışmaları Araştırma Merkezi (The Skilliter Centre for Ottoman Studies) bölümünden Dr. Kate Fleet, Connecticut Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Coşgel’in yanı sıra şu akademisyenler katkıda bulunacak: İbn Haldun Üniversitesi’nden Dr. Sadullah Yıldırım, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yücel Terzibaşoğlu, İbn Haldun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Suraiya Faroqhi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ö. Faruk Bölükbaşı, Stetson Üniversitesi’nden Doç. Dr. Margaret Venzke, Koç Üniversitesi’nden Dr. Mehmet Polatel ve Doç. Dr. Yonca Köksal Özyaşar, Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özer Ergenç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ebru Boyar, New York Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Elena Frangakis-Syrett, Centre National de la Recherche Scientifique Dr. Marc Aymes, Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hülya Canbakal, Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Erdem Kabadayı, Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alpay Filiztekin.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor