Oyun Tutkunlarına Özel AMD Radeon RX 480, VR Deneyimi Sunuyor

AMD'nin oyunculara özel olarak üretip piyasaya sürdüğü RX 480 ekran kartı sanal gerçeklik uyumlu olması nedeniyle pazardaki 8.ayında beklenenden fazla satış oranına ulaştı.

Oyun Tutkunlarına Özel AMD Radeon RX 480, VR Deneyimi Sunuyor
Oyun Tutkunlarına Özel AMD Radeon RX 480, VR Deneyimi Sunuyor Ahmet Faik YILMAZ

AMD markasının Polaris mimarisi ile üretilmiş olan Radeon RX 480 ekran kartı modeli, bulundurduğu 14 nm Ellesmere GPU sistemi ile kullanıcısına oldukça başarılı performans sunuyor.

Tek fanlı soğutma yapısıyla birlikte ön kısmında yer alan dokulu yapısı RX 480 modeline şık bir tasarım kazandırmış. Giriş ve çıkışları üç adet DisplayPort ve bir adet HDMI ile  sınırlanan ürün bu çıkışlar sayesinde 4K, 5K ve hatta 8K görüntü kalitesini kullanıcısına sunabilme özelliği taşıyor.

Frekans hızı 1120 - 1266MHz, Boost hızı ise 2000MHz olan ürün düşük güç tüketimi ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Radeon RX 480 ekran kartı 8GB GDRR5 bellek barındırırken en önemli avantajlarından birisi de sanal gerçekliğe tam uyumlu yapısı olarak gösteriliyor. VR Ready yapısı ile Steam VR testlerini başarıyla geçen ürünle birlikte HTC Vive gibi VR gözlüklerini kullanmak mümkün kılınmış. Bu özelliği bile tek başına fiyatını haketmesine neden olan RX 480 ürünü hem 1080P hemde 2K çözünürlük kalitesinde mükemmele yakın oyun performansı sunuyor. Bir önceki nesillere göre daha düşük güç tüketimi bulunan ürün piyasaya çıktıktan 8 ay sonra beklenilen satış oranlarını yakalamış gözüküyor.

AMD Radeon RX 480 ekran kartının etiket fiyatı 1200TL civarından başlıyor. Mağazalara göre değişiklik gösteren fiyatları iyi incelemenizi öneririz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor