Programlanabilen Bir Metal Geliştirdiler

Programlanabilir durumdaki metal elektromanyetik alan ile kontrol edilip şekil değiştirebilmekte. Programlanabilir bir sıvı metal elektroniğin aslında geleceği de olabilecek bir potansiyelde.

Programlanabilen Bir Metal Geliştirdiler
Programlanabilen Bir Metal Geliştirdiler

Programlanabilir  durumdaki metal elektromanyetik alan ile kontrol edilip şekil değiştirebilmekte. Programlanabilir bir sıvı metal elektroniğin aslında geleceği de olabilecek bir potansiyelde.

Susinx ile Swansea Üniversitesi’nde görevli olan bilim adamları Terminator 2 filmindekine benzeyen bir şekilde metal çalışmasını gerçekleştirdiler. Programlanabilir  durumda bulunan sıvı metale elektrik yükleri uygulayıp harfler ve de hatta bir tane kalp gibi 3D şekiller oluşturabilmeyi başarmış oldular. Sıvı metalde gerçekleşmiş olan şekil değişimi uygulanmış elektrik alanın kontrol edilmesiyle birlikte sağlanmakta. Elektrik durumdaki alanlar, sıvı metalin hem mevcut konumunun hem ise şeklinin dinamik bir şekilde manipüle edilmesini de bilgisayar üstünden çok basit bir şekilde kontrol edilebilmekte.

Araştırma Uzmanlarından biri olan Yutaka Tokuda yeni bulunan bu malzemenin, basit durumdaki bir damlacık biçiminden başka pek çok karmaşık geometriye kontrol edilebilmekte olduğunu da açık bir şekilde söyledi. Dinamik bir şekilde dönüşebilen, programlanabilir durumdaki sıvı metalin değişik kullanım alanları amacıyla basit bir şekilde özelleştirilebilecek olduğu da belirtiliyor.

Sıvı metalin gerilim kontrollü  olan yüzey gerilimi, yüksek  bir sıvı-hal iletkenliği ile birlikte oda sıcaklığı içerisinde sıvı-katı faz geçişi gibi özelliklerine de  sahip. Bilgisayar grafikleri içerisinde, akıllı  olan elektronik cihazlar içerisinde, yumuşak  durumdaki robotiklerde ve esnek ekranlar içerisinde ve daha pek çok değişik alanda kolay bir şekilde kullanılabilir. 

programlanabilir metal susinx swansea
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor