Qualcomm Şirketi Apple İle Alakalı Çok Önemli Bir Açıklama Yaptı

Qualcomm şirketinin CEO’su görevinde bulunan Steve Mollenkopf tarafından gerçekleştirilen açıklamaya bakılırsa Apple şirketi ile kendi firmasının arasında yer alan ilişkiler yakın bir zamanda eskiye dönmeye başlayabilir.

Qualcomm Şirketi Apple İle Alakalı Çok Önemli Bir Açıklama Yaptı
Qualcomm Şirketi Apple İle Alakalı Çok Önemli Bir Açıklama Yaptı

Qualcomm şirketinin CEO’su görevinde bulunan Steve Mollenkopf tarafından gerçekleştirilen açıklamaya bakılırsa Apple şirketi ile kendi firmasının arasında yer alan ilişkiler yakın bir zamanda eskiye dönmeye başlayabilir. 2 şirketin arası özellikle  de 1 milyar dolar tutarındaki bir ödemenin yapılmamış olması sebebiyle açılmıştı.

Apple şirketinin kendisine ödeme yapması gereken 1 milyar dolar  tutarındaki ücretin ödenmemiş olduğunun iddia etmesinin sonrasında olaylar  aniden büyümüş ve  de Apple şirketi, Foxconn ile birlikte Wistron gibi çeşitli üretim ortaklarına kullanmakta oldukları Qualcomm patentleri ile ilgili hiçbir ücret ödememeleri  konusundaki emrini vermiş idi.

iPad ile iPhone modellerinin üretimi esnasında kullanılan bu patentler sebebiyle de Qualcomm şirketi, ücretlerin ödenmesi amacıyla Çin içerisinde bir karşı atağı başlatmış ve iPhone modelini ülkede komple yasak duruma getirmeyi hedeflemekte olduğunu belirtmişti.

Bu bahsi geçen olayların ışığında 2 firmanın arasındaki ilişkilerin düzelmesi durumuna imkansız gözü ile bakılırken, firmanın CEO’su görevindeki Mollenkopf bugün fazlası ile önemli açıklamalar yaptı ve de her ne kadar tarih veremiyor olsa bile problemlerin yakın bir  zamanda çözülecek olduğuna inandığını açıkladı. 2 şirket arasındaki yaşanan olayların standart sektör içindeki olaylar olduğunu bilmekte olduğunu ve yakın bir zamanda el sıkışıp eski günlere dönecek olduklarına inandığını da sözlerine eklemiş oldu.

Mollenkopf ayrıca; ''Sonuca bakarsak unutulmaması gerekli olan şey şudur ki; bu sorun bir akıllı telefonun üretimi esnasında kullanılmış olan özel teknolojilerin fiyatlandırması üstünedir. Problemler çözülecektir lakin yalnızca ne kadar ücret ödeyecek oldukların bir karar vermeleri gerekmektedir.'' şeklindeki açıklamalarını gerçekleştirdi.

qualcomm apple dava
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor