Richard Browning Tasarımını Geliştirdiği Iron-Man Zırhı İle Uçmayı Başardı

Iron Man filmi hepimizin içgüdüsel olarak heyecanlanmasına sebep olmuştur. Uçma isteğini bir araçla değil bireysel olarak yapabilme formunda ise bir zırh tasarlayan İngiliz Richard Browning uçmayı başardı.

Richard Browning Tasarımını Geliştirdiği Iron-Man Zırhı İle Uçmayı Başardı
Richard Browning Tasarımını Geliştirdiği Iron-Man Zırhı İle Uçmayı Başardı Ahmet Faik YILMAZ

Tabi şu sıralar test aşamalarının devam ettiği ürünün uzun süren bir tasarım süreci olmuş. Dolayısıyla oluşabilecek tehlikeleri minimal düzeye indirmeyi amaçlamışlar. Bu durumda karşımıza yanıcı ve patlayıcı olmayan bir yakıtla çalışan jet motoru, hızı bir yürüyüş mesafesine indirilmiş bir uçuş aparatı çıkıyor. Ayrıca yükseltisi maksimum 2 metre olarak sınırlandırılmış.

Yani Gravity şirketinin CEO'su olan Richard Browning icadıyla birlikte maksimum 2 metreye kadar yükselebiliyor ve tempolu yürüyüş hızında seyahat edebiliyor. Bunu tasarladığı jet pack benzeri müthiş cihazla yapması ise İngiliz basısında gerçek hayatın Iron Man'i sloganlarını beraberinde getirdi.

Öyle görünüyor ki İngilizler bu aracın ülkelerinden çıkmasından bir hayli memnun. Fakat hayalimizde ya da filmde olduğu gibi bir uçuş imkânı tanıması neredeyse imkânsız görünüyor. Bunun başta sağlıklı formlarda olabilmesinin çok zor olduğunu dile getiren geliştiriciler ise yakın zamanda testlerin boyutlarını arttıracağını söylemeyi ihmal etmiyor.

Yalnızca herkesin merak edebileceği bir nokta olan satış süreciyle ilgili kötü bir haber vermekte fayda görüyoruz. Maalesef gerek sağlık açısından gerekse maliyet göz önüne alındığında günümüz şartlarıyla bu cihazın satışa sunulması pek mümkün görünmüyor. Gelecekte ise bir ihtimal..

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor