Ryzen AMD'nin Kazançlarına Öncülük Ediyor

AMD çıkardığı Ryzen işlemcilerinde kazançlarını ikinci çeyekte arttırdı.

Ryzen AMD'nin Kazançlarına Öncülük Ediyor
Ryzen AMD'nin Kazançlarına Öncülük Ediyor

Oyun optimizasyonu ve kodlama yapısı konularına rağmen Ryzen satışları, AMD kazançlarınaöncülük ediyor.

Ryzen, AMD'nin ikinci çeyrek kazançlarında Salı günü yükseliş gösterirken, işlemciler bir yıl öncesine kıyasla kazançların yüzde 19 artmasına yardımcı oldu.

Şirket yöneticileri oyuncular için iki mesaj yayınlarken, birincisi oyun geliştiricilerinin Ryzen için kod optimizasyonlarını büyük oranda tamamladığını, ikincisinin ise grafik kartlarını istifleyen kod yapısının sonsuza dek kalmayacağı yönünde oldu.

Her iki mesaj da mevcut grafik kartlarını bulmak için mücadele eden oyuncularla çatışma yaşanmaması için şifreleme simülatörleri mevcut kaynağı artıracağı, öte yandan oyuncuların yeni Ryzen çipinden yararlanmak için geliştiricilerin kodları tekrar yazmalarını beklemek oldu.

Ryzen'in satışları ikinci çeyrek satışları da çok etkili olurken, AMD'nin Bilgi İşlem ve Grafik bölümünün geliri, yıllık olarak yüzde 59 artışla 659 milyon dolara yükseldiği görüldü.

Oyun konsollarının işletme ve çiplerini kapsayan AMD'nin diğer bölümündeki kategorileri ise yüzde 5 düşüşle 563 milyon dolara düştüğü belirtildi.

Genel olarak AMD, 16 milyon dolar kaybederken, 1.22 milyar dolar gelir bildirimi yaptı.

Ayrıca AMD önümüzdeki çeyrekte yüzde 23'lük bir büyüme hedefini koyulduğunu,  bulundukları yere baktıklarında Ryzen'in piyasaya sürülmesinin satışlarda erken bir büyüme kaydettiği belirtiliyor.

Rakamlar, AMD'nin Ryzen satışlarında şimdiden güçlü sonuçlar aldığını gösteriyor olsa da, AMD'nin Ryzen ile ilerlemesi oyuncuların kalplerini ve zihinlerini etkileyebilir. Ancak şirket, müşterilerini etkileyen anahtar konuların birçoğunu gördükçe memnuniyet uyandırıyor.

Ryzen AMD Büyüme Hedefi Bilgi İşlem ve Grafik bölümü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor