Samsung İşlemci Üretimini Exynos 7872 İle Devam Ettiriyor

Samsung'un Exyos 7872 model işlemci üretimlerine başlandı. Exynos 7872 işlemcilerinin hangi ürünlerde kullanılacağı ile ilgili bilgilerde netlik kazanmaya başladı.

Samsung İşlemci Üretimini Exynos 7872 İle Devam Ettiriyor
Samsung İşlemci Üretimini Exynos 7872 İle Devam Ettiriyor Ahmet Faik YILMAZ

Mobil işlemci üreten firmaların bir tanesi de Samsung olarak biliniyor. Özellikle kendi akıllı telefon modellerinin bazılarında kullandığı işlemcileri ile telefon üretiminde maliyeti de oldukça fazla azaltan dev firma, mobil işlemci serilerinin en başarılı ürün modellerinin üreticilerinden birisi olarak biliniyor.

Exynos işlemcileri ile ilgili üretimlerini gerçekleştiren Samsung, mobil işlemcilerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Özellikle orta segment akıllı telefon modellerinde kullanılmak üzere üretimi başlayan işlemcinin detayları da belli olmaya başladı. Exynos 7872 adı ile gelecek olan işlemci serisinin 6 çekirdek barındıracağı büşünülüyor.

Cortex-A53 işlemci mimarisi ile gelen 4 çekirdek ve Cortex 73 mimarisinde 2 çekidek içerecek olan Exynos 7872 işlemcisinin bir önceki seriye göre %30 daha fazla performans içereceği düşünülüyor. 14nm teknolojisi ile gelecek olan Exynos 7872 eski modellere göre güç tasarrufu yönünden de oldukça iddialı.

Performans ve güç tasarrufu odaklı Exynos 7872 model işlemcilerin Samsung'un orta segment akıllı telefon modellerinden Galaxy A ve Galaxy J serilerinde kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor