Siri Artık WhatsApp Mesajlarını Okuyabilecek!

Anlık mesajlaşma denilince akla gelen ilk uygulamalardan olan WhatsApp iOS platformunda önemli bir güncelleme aldı. WhatsApp iOS'te gelişmiş Siri yeteneklerine sahip oldu.

Siri Artık WhatsApp Mesajlarını Okuyabilecek!
Siri Artık WhatsApp Mesajlarını Okuyabilecek!

Dünya'da anlık mesajlaşma denilince akla gelen ilk uygulama olan WhatsApp iOS tarafından aldığı son güncellemeyle birlikte gelişmiş Siri özelliklerine kavuştu. Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS'un güncel sürümü iOS 10'da gelişmiş dijital asistan olan Siri'nin artık geliştiricilere de açıldığını söylemişti.

Apple'un bu hamlesiyle birlikte pek çok kullanıcı Apple uygulaması olmasa dahi uygulamalarda Siri'yi kullanma imkanına sahip olmuştu. Anlık mesajlaşma devi olan WhatsApp bu anlamda kullanıcılara Siri'yi daha etkili kullanmanın yolunu açıyor.

WhatsApp'ın son aldığı güncellemeyle birlikte artık kullanıcıların WhatsApp'larına gelen mesajlar Siri tarafından okunabilecek. Kullanıcılar araç kullanırken ya da telefonlarına erişme imkanı olmadıklarında WhatsApp'ı kullanabilecekler.

Kullanıcıların WhatsApp bildirimlerini öğrenmek için yapmaları gerekense "Her Siri WhatsApp bildirimlerimi oku" demeleri. Bu komuttan sonra Siri kullanıcıların WhatsApp bildirimlerini sesli bir şekilde okuyor olacak. WhatsApp'ın bu özelliğini kullanmak için kullancıların iOS 10'un  iOS 10.3 ve üzeri bir işletim sistemine sahip olmaları gerekiyor.

whataspp-siri

WhatsApp'un yaklaşık olarak 90 MB büyüklüğünde olan bu 2.17.20 numaralı güncellemesiyle birlikte kullanıcılar sadece Siri desteğini değil bazı önemli özellikleri de kazanıyor. Kullanıcılar bu yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp üzerinde Aramalar sekmesinde Kişi Bilgileri ve Grup bilgileri ekranında da önemli iyileştirmelere sahip oluyorlar. 

whatsapp siri ios ios 10 apple
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor