ŞİŞECAM 2017 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ İÇİN FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

Şişecam Topluluğu’nun 2017 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla konsolide net satışları 5,3 Milyar TL’yi aşarken, net karı ise 813 Milyon TL seviyesine ulaştı. Topluluk, 2017 yılının ilk altı ayında yaklaşık 400 Milyon TL seviyesinde yatırım harcaması gerçekleştirdi. Şişecam Topluluğu 2017 yılı ilk yarısını toplamda yaklaşık 2,4 Milyon ton cam, 1,2 Milyon ton soda ve 1,8 Milyon ton endüstriyel hammadde üretimiyle tamamladı.

ŞİŞECAM 2017 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ İÇİN FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI
ŞİŞECAM 2017 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ İÇİN FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

19.08.2017 - Şişecam Topluluğu, 2017 yılı Ocak-Haziran dönemi sonunda yaklaşık 5,3 Milyar TL satış geliri elde etti. 2017 yılı ilk altı ayında yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında yaklaşık 2,4 Milyon ton cam üreten Topluluk, bu dönemde 1,2 Milyon ton soda külü ve 1,8 Milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Topluluğun 2017 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “2017 yılı ilk yarısında konsolide net satışlarımız 5,3 Milyar TL’yi aştı. Konsolide satışlar içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı ise yaklaşık yüzde 58 olarak gerçekleşti. Bu dönemde yaklaşık 3,1 Milyar TL seviyesinde uluslararası satış gerçekleştirdik. Maliyet, üretimin coğrafi dağılımı gibi konularda süregelen optimizasyon çalışmalarımızın sonucunda, 2017 yılı ilk yarısı sonunda konsolide EBITDA hacmimiz 1,5 Milyar TL seviyesinde gerçekleşti.”

Yaklaşık 400 Milyon TL’lik yatırım harcaması

 

Topluluk olarak 2017 yılının ilk yarısında yaklaşık 400 Milyon TL düzeyinde yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 376 Milyon ABD Doları tutarındaki ihracat hacmiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kırman, şöyle konuştu: “Mali yapımızı Topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak, önümüzdeki dönemlerde de büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını arttırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de, başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir karlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda izlenecek politikalarla ilgili değerlendirmeleri, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşulları da dikkate alarak sürekli gerçekleştirmekteyiz.”

Şişecam Topluluğu Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcamcam ev eşyasıcam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. “Düzcam”“Cam Ev Eşyası”“Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.

Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir. Şişecam, 81 yılı aşkın deneyimi, 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor