SİSTEM ENTEGRASYONU NEDİR, NE İŞE YARAR?

SİSTEM ENTEGRASYONU NEDİR, NE İŞE YARAR?

SİSTEM ENTEGRASYONU NEDİR, NE İŞE YARAR?
SİSTEM ENTEGRASYONU NEDİR, NE İŞE YARAR? hande erol

SİSTEM ENTEGRASYONU NEDİR, NE İŞE YARAR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çeşitli sektörden firmalar bünyesinde farklı işlevler için kullandıkları sistemler bulunduruyor. Farklı işlevler için farklı sistemlerin bulunması iş verimini artırmaya ve daha iyi hizmet ya da ürün sunmaya yarayabiliyor.

Farklı işlevler için farklı sistemlerin kullanılmasının avantajları olduğu gibi dezavantajı da mevcuttur. Örneğin; farklı sistemler nasıl yönetilecek ya da farklı sistemler nasıl senkronize bir şekilde çalışabilecek? Bu soruların cevaplarını vermeye çalıştığımızda karşımıza “Sistem Entegrasyonu” terimi çıkıyor.

Bu yazımızda sizler için Sistem Entegrasyonu Nedir ve Sistem Entegrasyonu Ne İşe Yarar sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca Bizcom Sistem Entegrasyonu Çözümlerinden bahsedeceğiz.

Sistem Entegrasyonu Nedir?

Entegrasyon kelime anlamı olarak bütünleşmek ya da uyum sağlamak anlamlarına geliyor. Sistem Entegrasyonu ise pek çok farklı sistemin bir araya getirilerek, tek bir sistem gibi çalışması için yürütülen BT ya da mühendislik sürecidir. Sistem Entegrasyonu kısaca SI (System Integration) olarak da bilinir.

Sistem entegrasyonu, Endüstri 4.0 ile daha sık kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca baktığımızda çeşitli sistem entegrasyonu yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden bazıları şu şekildedir;

  • Yatay Entegrasyon
  • Dikey Entegrasyon
  • Yıldız Entegrasyon (Spagetti Entegrasyon olarak da bilinir)

Bunlar gibi çeşitli sistem entegrasyonu yöntemleri vardır. Şirketlerin hangi sistem entegrasyonu yönteminden faydalanabileceği ve hangi yöntemin daha faydalı olabileceğini anlayabilmeleri için alanında uzman çalışanlara sahip olan profesyonel bir firma ile çalışmaları gereklidir.

Sistem Entegrasyonu Ne İşe Yarar?

Sistem entegrasyonu nedir sorusunun cevabından da anlaşılabileceği üzere Sistem Entegrasyonu, farklı sistemlerin bir araya getirilerek tek bir sistem olarak çalışmalarını sağlıyor. Sistem entegrasyonu için hangi yöntemin kullanılacağının belirlenmesinin ardından şirket bünyesindeki pek çok farklı alt sistem birbiri ile entegre olarak çalışabiliyor.

Sistem entegrasyonu işlemi sonucunda şirket içi verimlilik artırılır ve maliyetler gözle görülür bir şekilde düşer. Tüm bunların yanı sıra şirket içindeki aksaklıklar fark edilebilir ve gerekli değişikliklerin yapılması için zemin oluşturulabilir.

Bizcom Sistem Entegrasyon Çözümleri İle Tanışın

Bizcom olarak günümüzde Sistem Entegrasyonu işleminin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sistem entegrasyonu işlemlerinin Ağ ve Sistem cihazlarının birlikte bulunduğu karmaşık yapılarda yapıldığı için projelerde özelden genele doğru ilerleyen bir çalışma programı belirliyoruz. Adım adım ilerliyoruz ve işlemlerin sonucunda çözümlerimizi birleştiriyoruz.

Bizcom olarak her proje için özel çözümler üretebilmek adına alanında uzman çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalışıyoruz. Böylece projeye özel sonuçlar çıkarmanın yanında teknik desteğimizi sürdürüyoruz.

Bu yazımızda sizler için Sistem Entegrasyonu Nedir ve Sistem Entegrasyonu Ne İşe Yarar sorularına cevap verdik. Ayrıca Bizcom Sistem Entegrasyonu Çözümlerinden bahsettik. Ürün ya da hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için https://bizcom.com.tr/ adresi üzerinden sitemize göz atabilirsiniz. Eğer sitemizde istediğiniz bilgilere ulaşamıyorsanız, iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor