Snapchat 2019’da 3 Milyar Dolarlık Bir Gelir Elde Edecek!

Özellikle gençlerin bir hayli ilgilisini çeken Snapchat’in 2019 yılında reklam gelirlerinin büyük bir oranda artacak ve 3 milyar dolarlık bir gelir elde edecek!

 Snapchat 2019’da 3 Milyar Dolarlık Bir Gelir Elde Edecek!
 Snapchat 2019’da 3 Milyar Dolarlık Bir Gelir Elde Edecek!

Gençlerin de gücünü aldıktan sonra hızla büyümeye devam eden Snapchat, bu ayın başında uzun süredir beklenen halka arzını gerçekleştirmişti. En genç milyarder olan Evan Spiegel tarafından kurulan Snapchat halka arz ettikten sonra hisse başına değerlerinde büyük bir artış gösterip 26 dolar’a kadar yükselmişti. Halka arzının ardından milyarlarca doları kasasından bulunduran Snapchat tahminlere göre gelecekte çok daha değerli olacak.

Ünlü analiz şirketi olan Emarketer’in raporuna göre Snapchat, Twitter ve Yahoo’dan sonra en fazla geliri elde eden şirket olacak. Yapılan araştırmalara göre 2019 senesinde Snapchat yıllık 3 milyar dolarlık bir reklam geliri elde edebilir. En çok reklam geliri ede eden şirketler arasında yer alan Twitter 1,21 milyar dolar olan reklam gelirini düşürmüş ve geçtiğimiz yılı kayıpla kapatarak 1,15 milyar dolarlık bir reklam geliri elde etmişti. Yahoo ise 2015 yılında elde ettiği 3,32 milyar dolarlık reklam gelirinin düşerek 2018 yılında 3 milyar dolara inmesi bekleniyor.

snapchat-reklam-gelirleri

Diğer sosyal medya platformlarına göre daha genç bir kullanıcı kitlesi olan Snapchat’in bu anlamda geleceğe yatırım yaptığı görülüyor. Dünya genelinde mobil reklam anlamında Facebook ve Google’ın %58’lik bir payı olduğu görülüyor. Snapchat’in bu anlamda izleyeceği doğru reklam politikalarıyla iyi bir alternatif olarak çıkabilir.

snapchat-rekelam-gelirleri

Hikâye özelliğiyle ön plana çıkan Snapchat’i bir nebze de olsun durdurmak isteyen Facebook bilindiği gibi sahip olduğu her platforma hikâye özelliğini getirmişti.  Bakalım hikâye özelliğinin diğer platformlara gelmesiyle birlikte önemli bir ölçüde kan kaybeden Snapchat Facebook karşısında reklam gelirlerini arttıracak mı?

snapcaht google hikaye facebook yahoo twitter
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor