Snapchat, Mobli'nin Coğrafi Etiketleme Patentini 7.7 Milyon Dolara Satın Aldı

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, Mobli şirketinin elinde bulunan "Geofilter" adı verilen coğrafi etiketleme patentini tam 7.7 milyon dolara satın aldı. Snap ile Mobli arasında yapılan bu satış işlemi, Mobli'nin hissedarlarına gönderdiği gizli e-mailler ile ortaya çıktı.

Snapchat, Mobli'nin Coğrafi Etiketleme Patentini 7.7 Milyon Dolara Satın Aldı
Snapchat, Mobli'nin Coğrafi Etiketleme Patentini 7.7 Milyon Dolara Satın Aldı Ahmet Faik YILMAZ

İsrail merkezli Mobli şirketi fotoğraflara coğrafi konuma göre etiket ekleme patentini 2012 yılında satın almıştı. Snapchat ise fotoğraf ve videolarına konum etiketi özelliğini yıllar sonra uygulamasına eklemişti. Snapchat, hemen her özelliğinin Facebook ve alt uygulamaları tarafından kolonlandığını görünce bu konum filtresi özelliğinin geleceğini güvence altına almak için ilgili patenti Mobli şirketinden 7.7 milyon dolara satın aldı.

Snapchat şirketi halka arz işleminden tam 400 milyon dolar gelir elde etmişti. Bu gelirin yaklaşık 360 milyon dolarlık kısmını coğrafi etiketleme satışlarından kazandığını belirten şirket, reklamverenlere konum bazlı fotoğraf satışlarını gerçekleştirmişti. Böyle bir gelir kaynağını korumak için 7.7 milyon dolar şüphesiz Snapchat için oldukça küçük bir değer olarak görülebilir.

Moshe Hogeg'in kurucusu olduğu İsrail'li Mobli şirketinin coğrafi etiketleme sistemini Snapchat'e 7.7 milyon dolar karşılığında satması şirket için oldukça büyük bir başarı olarak görülüyor. Bununla birlikte bu alışveriş tutarı İsrail'de bir firmaya tek bir patent için ödenen en yüksek rakam olarak ta tarihe geçti.

Coğrafi etiketleme patenti ile ilgili Mobli şirketinin daha önceden Facebook ile de iletişime geçtiği ortaya çıktı. Her ne kadar Facebook üzerinde çok fazla işleve sahip olmayacak olan bu özellik İnstagram için ise oldukça kullanışlı olabilecekti. Ne varki artık Mobli'nin coğrafi etiketleme özelliği artık tamamen Snapchat'e ait oldu.

snapchat coğrafi etiketleme patenti sosyal medya mobli patent satışı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor