Snapdragon 360 İşlemcisi Resmen Tanıtıldı

Snapdragon 636 isimli mobil platformu resmi bir şekilde tanıtıldı.

Snapdragon 360 İşlemcisi Resmen Tanıtıldı
Snapdragon 360 İşlemcisi Resmen Tanıtıldı

Snapdragon 636 isimli mobil platformu resmi bir şekilde tanıtıldı.  14 nmlik FinFET süreci içerisinde üretilmiş olan bu işlemci, Snapdragon 630 işlemcisine göre %40 çok daha yüksek bir performans vadetmekte. Qualcomm şirketi Kyro 260  isimli CPU ile birlikte firma, oyun ve de genel performans ile ilgili bir hayli iddialı durumda.

Snapdragon 630 ile birlikte 660 mobil platformları içerisinde pin ve de yazılım anlamında uyumlu durumda bulunan bu yeni platform, bunun sayesinde üreticilerin hali hazırda yer alan cihazlarını yeni işlemciyle beraber basit bir şekilde güncelleştirebilmesine imkan tanımakta. Snapdragon'a ait olan X12 4G LTE model ile beraber bu yeni platform, 600 Mbps'lik bir indirme hızı sunmakta.


Snapdragon 636  isimli mobil platformu ise Adreno 509 grafik birimi ile beraber gelmekte ve oyun ile tarayıcı performans içerisinde %10  oranında bir geliştirme sunmakta. Ekran desteğinin noktasında ise  FHD+ (1080 x 2160) bir çözünürlük karşımıza çıktığı esnada, işlemcinin 8 çekirdekli bir durumda olduğunu ve 1.8 GHzlik bir saat hızında çalışmakta olduğunu belirtelim. Öte yandan Quick Charge 4.0 isimli desteği ise yeni platformda bulunmakta.

Son olarak ise 14-bitlik bir Qualcomm şirketinin Spectra 160 ISP işlemcisi, 24 MP'lik çözünürlüğe sahip sensörlere kadar 0 deklanşör gecilmesi ile çalışabilmekte. Öte yandan Qualcomm şirketinin Aqstic  isimli ses codec desteği ise  Hi-Fi ses ile beraber yüksek  bir dinamik aralığını sunmakta.

snapdragon 636 qualcomm kyro 260
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor