Sony 2016'da Rekor Seviyede PlayStation 4 Satışı Gerçekleştirdi

Japon devi teknoloji firması Sony, 2016 yılı finansal raporlarını paylaştı. Şirketin 1998 yılından bugüne en büyük karı yaptığı geçen yıl özellikle PlayStation 4 satış rakamları ve gelirleri dudak uçuklattı.

Sony 2016'da Rekor Seviyede PlayStation 4 Satışı Gerçekleştirdi
Sony 2016'da Rekor Seviyede PlayStation 4 Satışı Gerçekleştirdi Ahmet Faik YILMAZ

Sony tarafından açıklanan finansal raporlar, tüm dünyada PlayStation oyun konsol kullanımının ne kadar yaygınlaştığının kesin bir göstergesi olarak ortaya çıktı. Firma tarafından yapılan açıklamada 20 milyondan fazla PlayStation 4 satışının 2016 yılı itibariyle yapıldığı belirtildi.

Sony tarafından yapılan açıklamada 2016 yılının başı ile başlayıp geçtiğimiz ay kapanan finansal dönemde PlayStation 4 oyun konsolunun firmaya getirdiği kazancın tam 943 milyon euro olduğu belirtildi. Bu değerin PlayStation konsollarının piyasayı ilk gördüğü yıl olan 1998 yılından sonra en yüksek ciro getirilen yıl olarak 2016 yılının olmasını sağlamış görünüyor. Rekor düzeyde gelir sağlayan PS 4 ile Sony, ilk yıllardaki altın çağını yaşıyor diyebiliriz.

Firma tarafından yapılan açıklamaların detaylarında 20 milyon adet satılan PlayStation 4 konsolunun yaklaşık 2.5 milyon adeti geçtiğimiz son 3 ay içerisinde satıldı. Bu rakam 2015 yılı finansal raporunda 2.1 milyon adet ile sınırlanmıştı.

Sony'nin açıkladığı finansal raporlarda firmanın sinema ve kamera sistemleri konusunda da oldukça başarılı bir yıl geçirdiği gözlemlendi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor