Sony Xperia XA1 Çok Yakında Satışa Çıkıyor

Sony Xperia XA1'in satış tarihi açıklandı. Cihazın 1 ay içerisinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Sony Xperia XA1 Çok Yakında Satışa Çıkıyor
Sony Xperia XA1 Çok Yakında Satışa Çıkıyor Ahmet Faik YILMAZ

MWC 2017’de (Mobile Word Congress) tanıtılan Sony Xperia XA1 ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Sony’nin orta segment klasmanında değerlendirilebilecek yeni akıllı telefonu Clove Teknoloji tarafından yapılan duyuruya göre 10 Nisan’dan itibaren raflardaki yerini alacak.

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen MWC 2017’de teknoloji şirketleri yeni ürün ve hizmetlerini tanıtmıştı. Bu ürünlerden biri de Sony tarafından üretilen Xperia XA1 olmuştu. Konferansta cihazın Nisan sonlarına doğru satışa çıkarılacağı bilgisi verilirken beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Merkez mağazası İngiltere’de olan Clove Teknoloji, 10 Nisan itibariyle Sony Xperia XA1’in mağazalarında olacağını açıkladı. Cihazın satış tarihinin neden erkene çekildiği ile ilgili Sony cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Sony Xperia XA1 Özellikleri

Xperia XZ’ye benzer bir dış tasarıma sahip olan Xperia XA1, orta segment sınıfındaki bir cihaz için yeterli özellikler barındırıyor. Helio P20 işlemciye sahip olan cihaz, Android 7.1 Nougat işletim sistemine sahip durumda. Ayrıca 3 GB RAM kapasitesiyle iyi bir performans vadediyor.

Sony Xperia XA1 kullanıcıları memnun edebilecek donanıma sahip bir cihaz. 23 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera ve 8 megapiksel ön kameraya sahip olan telefon, oto-fokus ve Steadyshot özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak sensörün 4K yayın yapabilme özelliği bulunmuyor.

Sony Xperia XA1 Fiyatı

Akıllı telefon satın almayı planlayan ancak yüksek bir bütçesi olmayan kullanıcılar için Sony Xperia XA1 iyi bir seçim olabilir. MWC 2017 konferasında 299 dolar fiyat etiketine sahip olacağı söylenen Sony Xperia XA1’in Türkiye fiyatının 1200-1300 TL düzeyinde olması öngörülebilir. Yurt dışında satışa çıktığı tarihten 2-3 hafta sonra Türkiye’deki teknoloji mağazalarında yerini alabilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor