Sosyal Medya Dm Nedir

Sosyal Medya Dm Nedir

Sosyal Medya Dm Nedir
Sosyal Medya Dm Nedir Tugrul Demir

 

 

Teknoloji global dünyada her geçen gün gelişim göstermektedir. Küreselleşmede en önemli ayaklardan biri olan internet bağlantısının keşfedilmesi ve kullanıma sunulması ile birlikte de öncelikle evlere, ardından cep telefonlarına kadar giren bu keşif ile dünyayı ve gelişmeleri daha yakından takip etme fırsatı insanlara sunulmuştur. Gün geçtikçe çeşitli programlar vesilesi ile de sosyal medya kavramı oluşmaya başlamıştır.

 

 Sosyal Medya Nedir?

 

 Sosyal medya, internet altyapısının ve hizmetlerinin gelişmesi ile birlikte çift yönlü etkileşime izin veren, kullanıcının kendi ürettiği içerikleri (fotoğraf, video, yazı vb.) yayınladığı bir sosyal ağdır. Sosyal medya kavramı geniş bir kavramdır ve karşılıklı etkileşimlerin tamamını içerisinde barındırmaktadır.

 

 En Bilindik Sosyal Medya Uygulamaları

 

 Sosyal medya denildiğinde herkesin aklında birçok uygulama ya da site canlanmaktadır. En çok zaman geçirilen ve popüler uygulamalar ise aşağıda sıralanmıştır.

 

Instagram

 

Twitter

 

Snapchat

 

Facebook

 

WhatsApp

 

Telegram

 

TikTok

 

Clubhouse

 

Pinterest

 

Sosyal Medya Dm Nedir?

 

 Sosyal medya kendi terimlerine ve kelimelerine sahip ayrı bir dünyadır. Birçok kısaltma, birbirinden farklı ve ilk bakışta anlamsız gelen kelimeler, bazı terimler sosyal medyaya yeni başlamış ya da yeni karşılaşan kişiler tarafından algılanmada zorluklar oluşturmaktadır. Bu yazıda 'Dm' ifadesinin ne anlama geldiğini ve ne tür ifadelerin içerisinde yer aldığını açıklayacağız.

 

 Dm ifadesi, özel mesajlaşma kısmını ifade etmektedir. Kullanılan sosyal medya uygulamaları ya da web sitelerinde bireysel mesaj kutusu ve mesajlaşma özelliği varsa dm ifadesi ile özel mesajlaşma bölümü ifade edilmektedir. Bu ifadenin en fazla kullanıldığı sosyal medya uygulamaları Twitter ve Instagram olarak karşımıza çıkmaktadır. Birkaç örnek cümlede kullanmak gerekirse; 'Detaylı bilgi için lütfen dm atınız.' ya da 'Bu konuyu dm üzerinden tartışmamız daha faydalı olacaktır.' , 'Lütfen dm bakar mısınız ?' 'Dm attım ama incelemeniz mümkün müdür?' gibi ifadeler sık karşılaşılan ifadelerdendir.

 

 Özetle bakacak olursak, günümüzde insanların büyük oranda vakit harcadıkları sosyal medya faydasıyla-zararıyla hayatın odak noktasında yer almaktadır ve almaya devam edecektir. Bu yazıda sosyal medya terimlerinden 'Dm' ifadesinin direkt mesaj anlamına geldiği yani özel mesajlaşma anlamında kullanıldığı aktarılmıştır.

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor